eur:
387.03
usd:
355.92
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Fokozottan ellenőrzik a teherautókat

A teherautók behajtási hozzájárulásának ellenőrzésére három hónapos szigorított ellenőrzési kampányt szervez a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Parking Kft. a fővárosban.

A két társaság közös csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a díjköteles zónában közlekedő teherautók egyötöde sem váltja ki a szükséges behajtási hozzájárulást. Mint írták, ezzel nem csupán a nem fizetők által okozott környezeti károk költségei hárulnak a fővárosra, hanem a szabálytisztelő piaci szereplők is versenyhátrányba kerülnek.

A BKK és a Parking Kft. a jogkövető magatartás kikényszerítésével indokolta a szigorított ellenőrzési kampányt, amely december 16-ig tart. Ebben részt vesz a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, valamint a fővárosi és a kerületi közterület-felügyeletek is. A kampányban minden rendelkezésre álló eszközt bevetnek, így a kamerás és a személyes ellenőrzést is - olvasható a közleményben.

Az akció a legfontosabb budapesti teherforgalmi útvonalakat érinti, egyszerre több helyen is lehet ellenőrzés.

A szabálytalan járművek üzembentartóit 150 ezer forintig terjedő bírsággal büntethetik, a gépkocsivezetők pedig három büntetőpontot kapnak.

A közlemény kitért arra is, hogy a Parking Kft. igyekszik megkímélni a fuvarozókat a felesleges adminisztrációtól, így 2012. január 1-jétől a behajtási hozzájárulást online lehet igényelni, és elektronikusan adják ki a dokumentumot is.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×