eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kiárusítják a kórházak kiürült épületeit

A fővárosban csaknem 12 kórházi telephely szűnne meg, miután állami kézbe kerülnek a kórházak - értesült a Népszabadság. Az InfoRádió megkereste ezzel kapcsolatban az egészségügyi államtitkárságot, ahol azonban egyelőre nem nyilatkoztak.

A Népszabadság birtokába került kormányzati dokumentum szerint legalább 12 kórházi épület ürülhet ki, telephelyek szűnhetnek meg, miután az állam átveszi a kórházakat a fővárostól.

A Honvéd Kórházhoz tartozó verőcei intézményt említi a cikk, de a Budai Gyermekkórház és a Szent János Kórház, valamint az Országos Korányi Tüdőgyógyintézet egyes részeit is felszámolhatják. Az Országos Vérellátó Szolgálat és az ortopédiai klinika épülete is kiürülne. Utóbbit megerősítette az InfoRádiónak a szolgálat főigazgatója. Miskovits Eszter elmondta, hogy a vérellátó a László Kórház területére költözik.

Az InfoRádió megkeresett több más intézményt is, de vagy nem válaszoltak eddig a megkeresésünkre, vagy nem hallottak még az átalakítási tervekről.

A nyáron nyilvánosságra hozott Semmelweis-terv megemlíti, hogy az átszervezés után felszabaduló ingatlanok értékesítéséből, hasznosításából származó bevételt az infrastruktúra fejlesztésére kell költeni. A tervben szerepel az is, hogy három helyen lesz sürgősségi központ, kettő Pesten és egy Budán.

Emiatt a Népszabadság szerint több intézmény, vagy egyes részlegek költöznének. A lap szerint a Semmelweis Egyetemé lenne a legnagyobb szerep a főváros és környékének ellátásában. A korábban megszüntetett pszichiátriai intézet a Nyírő Gyula Kórház területén lenne.

A cikkel kapcsolatban az InfoRádió megkereste az egészségügyi államtitkárságot, de egyelőre nem nyilatkoztak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:30
×
×
×
×