eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ismét fogad ambuláns betegeket a váci kórház laborja

Két nap szünet után csütörtök reggel fél héttől a megszokott rend szerint fogadja a vérvételre érkező járó betegeket a váci Jávorszky Ödön Kórház központi laboratóriuma. A működési zavar okainak feltárása még tart - közölte a megyei tiszti főorvos helyettese.

Vass Csaba megerősítette a kórház főigazgatója által szerdán elmondottakat, miszerint augusztus 23-án és 24-én csak a járóbeteg-ellátás keretében történő vérvétel szünetelt, a kórházi betegek ellátásában azonban nem volt fennakadás.

Az esetleges szankciókra vonatkozó kérdésre válaszolva Vass Csaba azt mondta: ha indokolt, akkor a mulasztást elkövető figyelmeztetést kaphat, akár ötmillió forintig terjedő bírság is kiszabható rá.

Kázmér Tibor, a Jávorszky Ödön Kórház főigazgatója szerdán azt mondta, hogy kedd reggeltől valóban nem fogadott járó betegeket az intézmény laboratóriuma. Hozzátette: a fekvő betegeket nem érintette a zavar. Arról is beszélt, hogy a kórház vezetése nem kapott előzetes tájékoztatást a laboratóriumot működtető Pharmadose Kft. képviselőitől a probléma okáról. A céget felszólították a működési rend helyreállítására.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy azért szünetelt a vérvétel, mert a Pharmadose Kft.-vel kapcsolatban álló, veszélyes hulladékokat szállító cég a kft. tartozása miatt nem vitte el a laborból az elhasznált vérvételi szetteket.

Az MTI-nek a labor vezetője csütörtökön csak annyit mondott, hogy a történtekről ő nem nyilatkozhat, keressük a kft. képviselőit, bár számukra elérhetetlenek. Az MTI szerdán és csütörtökön is hibába kereste a céget.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×