eur:
404.37
usd:
373.84
bux:
74397.16
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Tarlós nem öltözteti be a sátán ruhájába Demszkyt - hetilapszemle

A Heti Válasz Tarlós Istvánnal közöl interjút, a Figyelő pedig a fővárosi kajak-kenu klubok nehéz helyzetéről ír.

A Heti válasz Tarlós Istvánnal közöl interjút. A főpolgármester hangsúlyozta, hogy nem szereti, ha egyesek azt érzékeltetik, hogy testidegen a Fideszben, olyanok akik 1990-ben még "kantáros rövidnadrágban szaladgáltak a libapiszkos legelőn". Megjegyezte, hogy ő már akkor Fidesz-támogatással lett polgármester, és azóta is mindig. Tarlós István szerint azzal, hogy nőtt a párt parlamenti frakciójának lobbiereje, a kevéssé gátlásos emberek is megerősödtek.

A városvezető arról is beszélt, hogy bár az elszámoltatási hullámot két éve a budapesti Fidesz-frakció indította el, ezen túl nem célja elődjét, Demszky Gábort a sátán ruhájába felöltöztetni.

Az elmúlt bő 10 hónapból fontosnak tartja, hogy megszüntették a BKV mutyivállalat jellegét, rendbe tették az aluljárókat, az Alstom-szerződés módosításával pedig elérték, hogy a főváros partnere, ne alávetettje legyen a francia metrószállítónak.

A Figyelő arról ír, hogy az első vonalbeli labdarúgócsapatokra jellemző költségvetés töredékéből vegetál az utóbbi olimpiák legeredményesebb magyar sportágának, a kajak-kenunak több fővárosi klubja is, amelyek a vasárnapig tartó szegedi világbajnokság hazai csapatának a gerincét adják.

Ráadásul a sportág kimaradt az új sporttámogatási törvényből. Schmidt Gábor, a magyar szövetség főtitkára szerint nyugati mintára olyan központokat kellene kialakítani, amelyekben a minőségi edzés minőségi oktatással és később megfelelő orvosi-tudományos háttérrel párosul. A sportvezető bízik benne, hogy az elképzelés találkozik az állami törekvésekkel, és a finanszírozási oldal is rendben lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 11:20
×
×
×
×