eur:
386.94
usd:
358.74
bux:
0
2024. május 14. kedd Bonifác

A Nemzeti Tankönyvkiadó elkezdte a könyvek kiszállítását

A Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. megkezdte a könyvek kiszállítását az iskolákba, budapesti raktárukból több mint 2 millió tankönyvet, munkafüzetet, feladatlapot juttatnak el az oktatási intézményekbe.

Kiss János Tamás, a cég vezérigazgatója szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a könyvek gyártása áprilisban indult, jelenleg mintegy 2 millió kötet van a cég Kozma utcai raktárában, a szállítások két héten belül be is fejeződnek.

A tankönyvkiadó eddig 4 millió kötetet állított elő, ez 5,6 milliárd forintos forgalmat jelent a tankönyvpiac tavalyi 16 milliárdra becsült piacán, ezzel az cég piacvezető szerepet tölt be.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a közoktatási tanjegyzékben szereplő 3819 kiadványból 1300 a tankönyvkiadó könyve, minden évfolyam minden tantárgyához készítenek könyveket, és egyedülálló módon a speciális nevelési igényű, valamint a nemzetiségi tanulóknak is kínálnak kiadványokat.

A sajtótájékoztatón kiosztott háttéranyag szerint a kiadó az igényekhez és az előírásokhoz igazodva folyamatosan fejleszti a könyveket, évente mintegy 250 új vagy átdolgozott kiadvány jelenik meg, és nagy hangsúlyt fektetnek az oktatást segítő elektronikus tananyagok fejlesztésére is.

A Nemzeti Tankönyvkiadó könyvei hat nyomdában készülnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lerobbantották az összetört hidat a hajóról - videók

Irányított robbantással távolították el a Baltimore közelében összeomlott híd legnagyobb darabját hétfőn a hídomlást okozó konténerszállító hajó fedélzetéről, ami meghatározó lépés a nagyváros kikötőjének megnyitása felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Továbbra is heves harcok folynak Harkiv megyében, Vovcsanszk térségében a támadó orosz erők és a védekező ukrán csapatok között. Az ukrán vezérkar elismerte, hogy területeket veszítettek, ugyanakkor hétfői beszámolójuk szerint egyelőre sikerült megállítaniuk a támadókat. Ismét ukrán rakétatámadás érte az oroszországi Belgorod városát, több lakóház megsérült. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×