eur:
401.41
usd:
371.12
bux:
73990.26
2024. október 21. hétfő Orsolya

A KDNP elfogadhatatlannak tartja a munka törvénykönyvének tervezetét - lapszemle

A KDNP-frakció számára elfogadhatatlan mostani formájában a munka törvénykönyvének az a tervezete, amelyet a Matolcsy György vezette tárca készített - nyilatkozta a Népszabadságnak Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezető.

A politikus hozzátette: a javaslat nemcsak a miniszterelnök által is képviselt védett kor intézményével megy szembe, hanem a KDNP által készített sarkalatos családvédelmitörvény-javaslattal is.

Nem tartotta megalapozottnak, ezért elutasította a Katonai Főügyészség Gergényi Péter panaszát, amelyet meggyanúsítása miatt terjesztett elő - értesült a Magyar Nemzet. A napilap emlékeztet, hogy a volt budapesti rendőrfőkapitány ellen a 2006. őszi eseményekkel összefüggésben indult büntetőeljárás, amiért a kivezényelt rendőrök parancsnoki utasításra nem viseltek azonosító számokat. Az értesülést a nyomozást végző Debreceni Katonai Ügyészség helyettes vezetője, Kiss Attila alezredes sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

Az Index azt írja: feljelentéstengerben fuldoklik a CET. A Duna-parti ingatlan fejlesztője, a Porto Investment Hungary Kft. feljelentést tett a Nemzeti Nyomozóirodánál ismeretlen tettes ellen, különösen nagy kárt okozó csalás és hivatali visszaélés bűntettének alapos gyanúja miatt. A cég annak kivizsgálását kérte, hogy miként fordulhatott elő, hogy a fővárosi önkormányzat a fővárosi közgyűlés előzetes jóváhagyása nélkül hívta le a beruházás bankgaranciájának összegét. A beruházás ügyében azonban korábban már a főváros és az Állami Számvevőszék is feljelentést tett.

A Napi Gazdaság szerint nem várható a gázár csökkenése. A rendszerhasználati díjak változása nem hozott emelkedést a lakossági gázárakban, a szaktárca és a szolgáltatók szerint is csak a díjtételek belső szerkezete alakult át. A regionális elosztói díjak átláthatóbbá tehetik a díjszámítást, a gázszolgáltatókra háruló egyéb hatások azonban egyenlőre nehezen becsülhetők. A lakossági gázdíjak befagyasztása érzékenyen érinti a szolgáltatókat, főként, ha nincs hozzáférésük a kedvezőbb árú gázkészletekhez.

A pénzcentrum.hu arról készített összeállítást, hogy miként fektethetik be reálhozamukat az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők. A portál arról sem feledkezik meg, hogy sokan a személyi jövedelemadózás átalakítása révén is tudnak takarékoskodni, így a bankok és biztosítók rendszeres és egyszeri megtakarítási termékeit is sorba veszi.

Több pletyka is szárnyra kapott Soros György távozása kapcsán, azonban elemzők szerint nem kell az ördögöt a falra festeni - írja a portfolio.hu. A magyar származású befektető bizonyította, hogy igenis lehet a fedezeti alapok esetében is kiemelkedő hozamot elérni. Az nyilvánvaló, hogy a jelenlegi környezet nem kedvez az alternatív vagyonkezelési stratégiáknak, azonban vannak olyan menedzserek a piacon, akik versenyképes hozamokat érnek el. A piacon ennek megfelelően sokkal nagyobb versenyre lehet számítani, az alapkezelők dolga sokkal nehezebb lesz, hiszen a befektetők nem fogják automatikusan megvenni a drága alapokat.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Hatott az Airbnb-tiltás Terézvárosban – máris megmozdult az ingatlanpiac

Nőtt a kínálat és csökkentek a négyzetméterárak azt követően, hogy Terézvárosban megtiltották a rövid távú lakáskiadást. Bár a szabályozás csak 2026 januárjától lép életbe, a tipikusan ilyen célokra fenntartott ingatlanok négyzetméterára 5 százalékkal csökkent – mondta az InfoRádióban az Ingatlan.com vezető elemzője. Balogh László hozzátette: a kerületben 2700 olyan ingatlan található, amelyet erre a célra használnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.22. kedd, 18:00
Szabados Richárd
a Nemzetgazdasági Minisztérium kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára
Gyengén indították a hetet a tőzsdék

Gyengén indították a hetet a tőzsdék

Felemás hangulatban indult a kereskedés hétfőn az európai tőzsdéken, de a délelőtti bizonytalankodás után a koradélutáni órákra lefordultak a vezető indexek, és a tengerentúlon is esett a piac. Az ázsiai részvénypiacokon a kínai tőzsde emelkedett ma, a befektetők a kínai jegybankra figyelnek az élénkítő lépések közepette, ezen kívül egy német ipari termelői infláció érkezett délelőtt. A hét már a vállalati eredményekről is szól, viszont fontosabb negyedéves gyorsjelentés hétfőn nem lesz kereskedési időben. Itthon a hét eseménye az MNB kamatdöntése lesz kedden. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint változatlanok maradhatnak a kamatok, a Magyar Nemzeti Bank holnapi ülésén aligha folytatja a kamatcsökkentést. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 21. 19:16
×
×
×
×