eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak Oroszlányban

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt rendelt el nyomozást Oroszlány önkormányzatának elmúlt 12 évi gazdálkodásával kapcsolatban a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A Hír TV értesülése szerint a nyomozás Takács Károly, Oroszlány fideszes polgármesterének feljelentése után indult. Vasvári Erika, a város sajtóreferense a távirati irodának azt mondta, hogy félmilliárd forintos veszteséget tárt fel egy független vizsgálat, amely a polgármesteri hivatal és az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. elmúlt tizenkét évének vagyongazdálkodását összegezte.

A könyvvizsgálók szerint a kommunikációs kábelrendszert nem piaci áron értékesítették, ez 180 milliós hátrányt okozott. Az uszoda felújítása svájci frank alapú lízingkonstrukcióban 123 milliós többletkiadással járt, egy lakópark építése pedig az átvilágítás szerint csaknem százmillió forintos vagyonvesztést jelenthetett.

 A város hitelállománya az időszak során 300 millió forintról 2,6 milliárd forintra nőtt.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×