eur:
400.46
usd:
367.41
bux:
74502.53
2024. október 15. kedd Teréz

Innen folytatják az egyeztetéseket a taxisokkal

Péntek délelőtt egyeztetnek a fuvarozók képviselői a főpolgármester megbízottjával a Budapest Airportot érintő problémák megoldásáról - tudta meg az InfoRádió.

Van olyan kérdés, amelyben már most megegyeztek a felek egymással - számolt be az InfoRádiónak Tarlós István képviselője, a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft. ügyvezetője. Komáromi Endre elmondta: megállapodtak abban, hogy a szállítási törvény módosításával kapcsolatban milyen javaslatot tegyen a főváros.

Hangsúlyozta, hogy mindkét fél azt szeretné, ha Budapesten a főváros lenne a taxis szolgáltatások gazdája, a Fővárosi Önkormányzat pedig adott esetben eltérhessen a kormányrendelettől, de ez még csak egy javaslat.

A következő feladat a repülőtéri helyzet megoldása. Pénteken délelőtt 10 órától tárgyalnak a taxis cégek vezetőivel, akiket már kész javaslattal várnak. Ha ez sikeres lesz, már a jövő héten asztalhoz ülnek a Budapest Airport illetékeseivel.

Bár a felek konstruktivitását megalapozta a tárgyalások gyors megkezdése, arról még hosszas egyeztetésre számít Komáromi Endre mellett az Országos Taxis Szövetség vezetője, Metál Zoltán is, hogy a kormányrendelet a taxiszolgáltatást hogyan szabályozza.

A 12 éve sürgetett taxireform kérdései szerdán kerülhetnek először napirendre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×