eur:
386.99
usd:
356.31
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

A tűzoltó-szakszervezet várja az egyeztetést Pintér Sándorral

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke elégedett a pénteki demonstrációval, és várja a hétfőre tervezett egyeztetést Pintér Sándor belügyminiszterrel. A szakszervezeti vezetőnek közleménye szerint mindenben jogszerű és a tervezettnek megfelelő volt a pénteki tüntetés, és hozzávetőleg mintegy tízezren jelentek meg a Kossuth téren.

"Örömmel tapasztaltuk, hogy Pintér Sándor személyesen állt ki elénk, és várjuk a hétfő reggel nyolc órára ígért szakszervezeti egyeztetést" - áll a közleményben, mely szerint megnyugvással konstatálták a tárcavezető arra vonatkozó szavait, hogy a korábban már többször megígért, de ki nem fizetett 2004-2007 közötti túlórapénzeket végre rendezni akarja a kormány. A Legfelsőbb Bíróság ezt már egy 2009-es ítéletben jogosnak ítélte - emlékeztetett a HTFSZ elnöke.

"A tárgyaláson kompromisszumkészek leszünk, de nem tekintjük tárgyalási alapnak az ötévnyi korkedvezményes nyugdíjunkat" - olvasható Árok Kornél közleményében.

A szakszervezeti vezető kitért arra is: a demonstrációval kapcsolatos híradásokban kiemelt helyet kapott, hogy egy tüntetők közé keveredett ember izraeli zászlóhoz hasonlító textíliát égetett el. Minden tűzoltó elhatárolódik az esettől, amelynek semmi köze a szakmai eseményhez - hangsúlyozta az érdekvédő.

"Nincsenek olyan információink, hogy bárki tudott volna egy ilyen tervezett cselekedetről, ellenkező esetben mindent megtettünk volna annak megakadályozására. A tűzoltószakma jövőjét érintő kérdésekhez semmi köze az ilyen hatáskeltő, izgató aktusoknak, amelyek megtévesztők és negatív színben tüntetik fel a családjukért, munkájukért demonstráló tűzoltókat és ügyüket" - fogalmazott közleményében Árok Kornél.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×