INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Böjte atya: Isten nem azért küldött a földre, hogy leltározzak

Infostart / InfoRádió
Ferge Zsuzsa szociológus mellett Böjte Csaba ferences rendi szerzetes is megkapta az Európai Polgár Díjat. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója az InfoRádiónak nyilatkozva húsvét alkalmából kiemelte, hogy Jézus Krisztus áldozatához hasonlóan nem szabad elfutni a megpróbáltatások elől, hanem alázattal meg kell oldani a gondokat.

Nem is annyira a személyemnek, inkább a munkámnak szól ez a díj, amellyel az Európai Unió is elismeri, hogy fontos számára a demográfiai kérdés, a gyerekek és a bajban lévő ember. Az, hogy lehajoljunk hozzájuk, és szeretettel segítsük az életet - mondta az InfoRádiónak Böjte Csaba, aki Európai Polgár Díjat kapott.

A munkát, vagyis magát az életet díjazta az unió - tette hozzá a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, aki kiemelte: csak együtt tehetjük jobbá és szebbé a világot, mert ez kudarcra van ítélve, ha mindenki, minden nép a maga elefántcsont tornyába zárkózik be.

Merjük egymás kezét megfogni, úgyis mint emberek és mint nemzetek - fogalmazott a ferences rendi szerzetes, aki szerint az embernek minden nap kell egy kis jót tennie, és akkor baj nem lehet.

Engem Isten nem azért küldött a földre, hogy leltározzak, hanem hogy szeressem a gyerekeket - fűzte hozzá.

Bölcsen, alázattal, türelemmel

Böjte Csaba húsvét jegyében 25 várost és települést járt végig Erdélyben Szent László, Erdély védőszentjének ereklyéjével, arra sarkallva az embereket, hogy nem elfutni kell a feladatok és nehézségek elől, hanem merjük a magunk kisebb-nagyobb harcát felvállalni és megvívni.

Jézus sem futott el, pedig virágvasárnap mondhatta volna, hogy "prédikáltam, csodát is tettem, puszi nektek. Ha nem akarjátok, akkor elmegyek". De nem futott el, nem dobta be a törölközőt.

Bölcsen, alázattal, türelemmel és okosan kell megoldani a problémákat, nem pedig elfutni előlük - ez a ferences rendi szerzetes tanácsa húsvétra.

Hanganyag: Szabó Gergõ


A címlapról ajánljuk