eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Salamon: Nem volt alkotmányozási kényszer, de kötelezettség igen

Magyarországon nem állt fenn alkotmányozási kényszer, az új alaptörvény megalkotása azonban a kétharmados többséget szerzett Fidesz-KDNP pártszövetség számára kötelezettség volt, hiszen egy ideiglenes alkotmányt "váltottak le", amelynek preambulumában is szerepelt, hogy az Országgyűlésnek majd újat kell alkotnia - hangoztatta Salamon László KDNP-s országgyűlési képviselő kedden Szombathelyen.

Az Országgyűlés alkotmány-előkészítő eseti bizottságának elnöke szerint így is sokat késett az új alaptörvény, hiszen a rendszerváltás óta húsz év telt el, ám eddig - szavai szerint - hiányzott vagy az ahhoz szükséges parlamenti többség, vagy a politikai akarat.

Salamon László utalt arra, hogy a Horn-kormány idején is meglett volna a kétharmados többség az alkotmányozásra, ám akkor a parlamenti többséget adó MSZP és SZDSZ nem tudott megegyezni egymással, ezért nem fogtak bele új alkotmány megalkotásába.

Címlapról ajánljuk
Vámosi Péter az F1-es pilóták mentális problémáiról: ha valaki meginog, azt mások kőkeményen kihasználják

Vámosi Péter az F1-es pilóták mentális problémáiról: ha valaki meginog, azt mások kőkeményen kihasználják

Az autóversenyzéshez kell egy jó adag egoizmus is, és ha valaki kibillen az ideális állapotból, arra rögtön lecsapnak az ellenfelek – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője arra reagálva, hogy Lewis Hamilton nyíltan beszélt egy interjúban mentális problémáiról. Vámosi Péter hozzátette: a legtöbb pilóta azt mutatja a külvilágnak, hogy nagyon kemény, azt azonban csak a közvetlen környezetük tudja, mennyit vesz ki belőlük valójában a versenyzés és az állandó stressz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 14:59
×
×
×
×