eur:
393.36
usd:
366.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A jövő héten befejeződik az alaptörvény-javaslat részletes vitája

Befejeződik az alaptörvény-javaslat részletes vitája az Országgyűlés jövő heti egynapos ülésén. A képviselők - ha nem érkeznek újabb módosító indítványok a készülő alkotmányhoz - utoljára szólhatnak a tervezethez.

A képviselők a többi között ismét tárgyalhatnak arról a javaslatról, hogy 15 tagúra emelkedjen az Alkotmánybíróság létszáma, a testület pedig akkor kapja vissza korábbi jogköreit, ha az államadósság a GDP 50 százaléka alá csökken.

A politikusok vitázhatnak a gyermekek után járó szavazati jogról és a vármegye elnevezésről is. Az Országgyűlés az új alkotmány április 18-ra tervezett elfogadásáig nem tárgyal más előterjesztéseket. A végleges alkotmányjavaslat elfogadásához az országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Az államfő várhatóan április 25-én, ünnepélyes keretek között írja alá a szöveget.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×