eur:
388.99
usd:
361.07
bux:
68636.57
2024. május 7. kedd Gizella

Minden harmadik baba császármetszéssel jön a világra - lapszemle

A Népszabadság a leggyakoribb műtétekről ír, a Magyar Nemzetben pedig a Mal Zrt. vezérigazgatójának zár alá vett ingatlanjainak az értékesítéséről lehet olvasni.

Szürkehályog, abortusz, császármetszés és boncolás - ezek a leggyakoribb műtétek a hazai kórházakban, írja a Népszabadság. Egyetlen év alatt 8,5 millió orvosi beavatkozást finanszírozott a hazai kórházakban az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. Az OEP listáján az első helyen a szürkehályog (64 453), a másodikon az abortusz (32 061), a harmadikon a császármetszés (28 383), a negyediken a boncolás (27 400) van. A lap szerint érthetetlen, miért jön minden harmadik baba császármetszéssel a világra. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint az összes szülést tekintve az esetek 15 százalékban lehet indokolt ez a beavatkozás.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy megkezdte a Veszprémi Városi Bíróság végrehajtója azoknak a zár alá vett ingatlanoknak az értékesítését, amelyek Bakonyi Zoltánnak, a Mal Zrt. vezérigazgatójának tulajdonában állnak. A vezérigazgatót, akinek vagyonát még október végén helyezte zár alá a bíróság, tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsítják a vörösiszap-katasztrófával összefüggésben.

Elárvereznek egy egész magyar falut - tudósít az Index.hu. Nemesvid 2006-ban az éves költségvetésénél 2,5-szer nagyobb hitelt vett fel a szennyvízcsatorna kiépítésére, most 89 milliós vagyona értékesítésével próbál menekülni az időközben 350 milliósra duzzadt adósságból. Bárki vehet ötvenezerért erdőt, tízmillióért focipályát - a faluban szó szerint minden eladó.

A Portolio.hu interjút közöl Szócska Miklóssal. Strukturális reformokat kérnek rajtunk számon, az IMF, az EU tárgyaló delegációja itt is járt tavasszal - mondta az egészségügyért felelős államtitkár, aki az idei egészségügyi költségvetés kapcsán arra mutatott rá, hogy annak tervezésekor az előző kormány a vizitdíj bevezetésére akarta rákényszeríteni a jelenlegi kabinetet, a kórházaknak nyújtott év végi plusz forrás pedig nem költségvetési trükk. Az interjúból az is kiderül, hogy Szócska Miklós kötelező magán-nyugdíjpénztári tag, és szívesen visszalép az állami rendszerbe.

Nyitási hullám lehet az Andrássy úton - olvasható a pénteki Napi Gazdaságban. Jövőre ugyanis több bérleti szerződés is lejár az Andrássyn, így a jelenlegi nyomott, a válság előttinél átlagosan 35 százalékkal alacsonyabb tarifával helyiségek iránt feléledt a bérlők érdeklődése - mondta a lapnak Csörgő Anita, A Colliers kereskedelmei szakértője.

Régiós pénzügyi központtá alakítaná Magyarországot a kormány - derül ki egy, a Világgazdasághoz eljuttatott, a Nemzetgazdasági Minisztérium által összeállított háttéranyagból. A tárca a hazai befektetők tulajdonában lévő, nyílt ingatlanbefektetési társaságok létrehozásában látja az egyik lehetőséget a "Kelet-Európa Luxemburgja" státus eléréséhez vezető úton.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Félidőnél a keleti nagyhatalom európai körútja: ilyen felvezetés után érkezik Budapestre Orbán Viktor szövetségese

Félidőnél a keleti nagyhatalom európai körútja: ilyen felvezetés után érkezik Budapestre Orbán Viktor szövetségese

Május 5-én megkezdte többnapos európai látogatását Hszi Csin-ping kínai elnök. Az előre bejelentett információk szerint a keleti nagyhatalom vezetője három országban fog tárgyalásokat folytatni. A diplomáciai körút első állomása Franciaország, ahol már tényleges nyilatkozatokat is eredményeztek a megbeszélések. Május 7-én Szerbiában tárgyal a keleti nagyhatalom delegációja, végül Május 8. és 10. között Magyarországon zárul az utazás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×