eur:
401.96
usd:
366.21
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália

Tönkremegy a mentők új ruhája - lapszemle

Molnár Csaba ártatlan és fél - Tönkremegy a mentők új ruhája - Magyarországot is elárasztották a különböző típusú és márkájú okostelefonok. Szemle a reggeli lapokból.

 A Magyar Nemzet arról ír, hogy sok esetben máris tönkrement a mentők alig néhány hónapja kapott munkaruhája, pedig azt hat évig kellene használniuk. A dolgozók állítják: a ruhák mentés közben használhatatlanok, beleizzadnak, ráadásul gyenge minőségűek. Hiába van rajtuk gyakran erős szennyeződés - például vér -, a tájékoztató szerint csak 40 fokon moshatók, s mindössze 26-szor. Azonnal tönkrement a zipzár, azóta nem lehet felhúzni. Kiszakadt a zsebe, ha valamit beletennék, az a kabát belsejében landolna. A második mosás után leesett róla a felirat és levált a fényvisszaverő jelzés - ez történt több, alig néhány hónapja átvett munkaruhával.

A Népszabadságban arról lehet olvasni, Molnár Csaba alezredes, az ORFK pénzmosás elleni osztályának vezetőjeként nem követett el bűncselekményt, amikor egy arab ismerősétől elfogadott pár értéktelen bizsut és arab sütit, és Kulcsár Attilának sem segített semmilyen módon a brókerügyben elkerülni a felelősségre vonást. Molnár mégsem tud örülni a felmentő ítéleteknek az egykori osztályvezető elmondta: azt Kulcsár Attila sem állította soha, hogy pénzt adott volna nekem a segítségért. Ha másképp vall, akkor nyilván korrupcióval is megvádoltak volna. Õ azt mondta az ügyészeknek, hogy látta az asztalomon azt az általa írt listát, amelyet ő juttatott el Bácskai Jánosnak, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ akkori, az ügy miatt később posztjáról távozni kényszerült vezetőjének arról, hogy milyen iratokat kellene megsemmisíteni a K&H Equitiesnél, hogy ne derüljenek ki a visszaélések, s máris tudta, bennem megbízhat, én segíteni fogok neki.

Az index arról közöl írást, hogy az esztergomi képviselő-testület alakuló ülésén vasárnap nem választottak alpolgármestert, mert a 10 tagú Fidesz-frakció levélben közölte Tétényi Éva független polgármesterrel, hogy fél évig egyikük sem hajlandó alpolgármesteri tisztséget ellátni. Tétényi Éva a levél felolvasása után közölte, mivel nyilatkozatukat esküjük előtt tették a képviselők, az eskütételt követően és a megbízólevél birtokában mindannyiukat név szerint megszólítja, hogy fenntartja-e nyilatkozatát. Az elsőként szólított Meggyes Tamás volt polgármester kijelentette, hogy elhatározását nem változtatja meg. A Fidesz helyi elnöke, Steindl Balázs önkormányzati képviselő kijelentette: a fideszesek Nyíri Attila MSZP-s képviselőt jelölnék alpolgármesternek. Tétényi Éva közölte, hogy továbbra is a legnagyobb frakcióból szeretne munkatársat maga mellé és mivel őt illeti a jelölés joga, további egyeztetéseket kezdeményez.

A portfolio arról ír, hogy az ajkai vörösiszap-tározó gátjának átszakadása után kialakult katasztrófa jelentős növekedést indíthat be a most éledező európai környezetszennyezési felelősségbiztosítások területén. A vállalatok ugyanis kezdenek ráébredni, hogy a katasztrófák utáni kárrendezés hatalmas költségeivel szemben érdemes bebiztosítani magukat. Nick Bacon, a Bowring Marsh biztosítási alkusz cég igazgatója szerint a Magyarországon történt katasztrófa lehet a fordulópont az európai környezetszennyezési felelősségbiztosítások értékesítésében, ez a piac azonban továbbra is igen szerény méretű.

A penzcentrumon arról lehet olvasni, hogy idén Magyarországot is elárasztották a különböző típusú és márkájú okostelefonok. Elterjedésüket nagyban segítették az új technikai vívmányok lakossági piacra való bevezetése és a szélessávú netezési lehetőség megteremtése. A portál munkatársai megnézték, hogy a nagy mobil rengetegben megnéztük hol, mennyiért is lehet ilyen csúcstermékekhez hozzájutni, akár már 690 forintért is hazavihetünk egy okostelefont.

A Világgazdaság arról ír, hogy az idei harmadik negyedévben tovább csökkent a legnagyobb magyarországi kereskedelmi bankok fiókjainak a száma. A Világgazdaság által összegyűjtött legfrissebb adatok szerint az elmúlt időszakban a Budapest Bank 12, az OTP Bank pedig két egységgel szűkítette hálózatát, velük ellentétben az Axa Bank viszont egy újabb fiókot nyitott. Összességében 13 fiókkal kevesebb fiókjuk van a legnagyobb magyar hitelintézeteknek, mint három hónappal korábban.

A Napi Gazdaság arról közöl cikket, hogy nem lesznek súlyponti kórházak. Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára arról is beszélt, hogy hamarosan a parlament elé kerül az a salátatörvény, amelynek a célja, hogy megteremtse a szektor átrendezésének feltételeit. A kórházak konszolidációja már az idén valamilyen szinten megtörténik, ezt azonban szigorú feltételekhez kötik. Hozzátette: a gyógyítási kapacitásokat a szükségleteknek megfelelően alakítják át, és megszűnik a súlyponti kórház fogalma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

A tervek szerint jövőre megkezdődnek azok a vasúti pályafelújítások, melyek eredményeként a jövőben kevesebb késéssel közlekedhetnek a vonatok – mondta az InfoRádióban a MÁV-csoport vezérigazgatója. Hegyi Zsolt hozzátette: idén nyáron a balatoni vonalon is voltak komolyabb fennakadások, ezeken menetrendi átszervezéssel változtatna a vasúttársaság a 2025-ös főszezonban.

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Múlt pénteken végül sikerült javítaniuk a közel-keleti konfliktus eszkalálódásával terhelt heti teljesítményükön a tőzsdéknek, részben a vártnál jóval erősebb amerikai munkaerőpiaci adatnak köszönhetően. A pozitív momentum úgy tűnt, hogy a hét elején is kitart, hiszen Ázsiában emelkedtek ma a tőzsdék - bár kínai piacok egy része továbbra is zárva tartott -, és Európában is pozitív felütéssel indult a nap, ezt követően elbátortalanodtak a befektetők és oldalazást láttunk Európában, az amerikai tőzsdék pedig egyre nagyobb mínuszban vannak. Eközben a geopoltikai feszültségek fokozódásának köszönhetően nagyot ugrott az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×