eur:
388.7
usd:
361.8
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

A kórházak 22 százalékában nem ellenőrzik közvetlenül a műtét előtt a beteg személyazonosságát

Negyven év szolgálati idő után igénybe vehető lesz az öregségi nyugdíj? A kórházak 22 százalékában nem ellenőrzik közvetlenül a műtét előtt a beteg személyazonosságát. Senki sem vesz építési telket, és nem is épít.

 A Népszabadság azt írja, hogy egy akadályt sikeresen vett a nyugdíjhoz kapcsolódó népszavazási kezdeményezés; az Országos Választási Bizottság szerint az állampolgároknak jogukban áll szavazni arról, hogy 40 év szolgálati idő után igénybe vehető legyen az öregségi nyugdíj méghozzá a nyugdíj összegének csökkentése nélkül. A kezdeményező Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége bő két hét múlva kezdheti meg az aláírások összegyűjtését.

A Magyar Nemzet az Egészségbiztosítási Felügyelet vizsgálatára hivatkozva arról számol be: a kórházak 22 százalékában nem ellenőrzik közvetlenül a műtét előtt a beteg személyazonosságát. Kiderült, hogy csak az intézmények 84 százalékában van lehetősége a szülőnek, hogy a beteg gyermeke mellett maradjon éjszakára is. Mindemellett több olyan szülészet is működik, ahol az állítható szülőágyon kívül semmilyen vajúdást segítő eszközt nem kínálnak a nőknek.

A Napi Gazdaság írása szerint a piaci szereplők által már régóta érzékelt visszaesés immáron a statisztikákban is megjelent. Az idei év első felében kevesebb mint kilencezer lakás kapott használatbavételi engedélyt és tízezer új építési engedélyt adtak ki. A várakozások szerint 2010 egészében csupán húszezer új lakást adnak át. Eközben egyelőre nincs jele és forrása új kormányzati lakáskoncepciónak. A lakásfejlesztők arról számoltak be, hogy senki sem vesz építési telket, és nem is épít, a vállalkozások tartalékaikat élik fel és a majdani újrainduláskor kivérzett állapotban lesznek.


A Világgazdaságban olvashatnak arról, hogy gyógyszer nélkül távozott volna a patikákból 360 ezer súlyos beteg az utóbbi napokban, ha az egészségügyi tárca vezetése július elsejével engedte volna hatályba lépni a receptek újfajta, online ellenőrzését előíró kormányrendeletet. Július első két hetében ugyanis az emelt és kiemelt támogatású vények 40 százaléka hibás volt, a számítógépes ellenőrző rendszer pedig sokszor tévesen fúj riadót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×