eur:
389.63
usd:
363.15
bux:
68130.39
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kamerákkal leplezik le az aluljárók dohányosait

Egy fővárosi rendelkezés szerint augusztus 4-től nem lehet cigarettázni a budapesti aluljárókban. Így ott hamarosan megjelennek a dohányzást tiltó táblák, a bejáratoknál ugyanakkor csikktartókat szerelnek fel - mondta el az InfoRádiónak Horváth László,a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője.

Miután a közgyűlési rendeletet módosították, azt augusztus 4-én vezetik be, de előbb egyeztetnek a városarculati tanácsnokkal, hogy eldöntsék: miként jelenjenek meg a dohányzást tiltó táblák az aluljárókban - közölte a szóvivő.

Hozzátette: már benyújtották azt a javaslatot, amelynek alapján jelzik majd a fővárosiaknak a dohányzási tilalmat, az aluljárókban pedig kamerákkal is megfigyelik a területet.

A tervek szerint hatszáz táblát helyeznek ki, illetve eleinte fóliákkal oldják meg a jelzést takarékossági okokból. Emellett a lejáróknál két-két csikktartót is elhelyeznek - mondta Horváth László, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a bírságolást és az ellenőrzést valószínűleg az önkormányzatok által üzemeltetett közterület-felügyelők végzik majd.

Mivel a táblákat egyelőre nem gyártották le, ennek költségeiről az elnökhelyettes nem tudott nyilatkozni. A hírek szerint tízmillió forintot különítettek el erre a célra. Horváth László ezt az adatot nem erősítette meg. Mint mondta, a pontos végösszeget csak akkor tudják megmondani, ha a jelzések elkészültek

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×