eur:
397.78
usd:
359.25
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Orbán Viktor árvízkárosult gyerekeknek adja idén nyáron az őszödi kormányüdülőt

Orbán Viktor döntése alapján az állami, kormányzati tisztviselők, tisztségviselők helyett ezen a nyáron mintegy 1500 magyar és lengyel árvízkárosult gyerek nyaralhat a balatonőszödi kormányüdülőben augusztus végéig - jelentette be Révész Máriusz (Fidesz) országgyűlési képviselő az első turnus érkezésének időpontjában tartott sajtótájékoztatón pénteken Balatonőszödön.

Révész Máriusz arról beszélt a Borsodból érkezett első, 160 fős csoport előtt, hogy Magyarországot és Lengyelországot is rendkívüli árvíz sújtotta az elmúlt időszakban. Ezért döntött úgy Orbán Viktor miniszterelnök, hogy az idei évben a balatonőszödi kormányüdülőt nem állami vezetők fogják nyaralásra használni, hanem az árvízkárosult gyerekek - hívta fel a figyelmet.

"Szeretnénk ezeknek a gyerekeknek legalább egy hét önfeledt pihenést biztosítani" - hangsúlyozta a politikus.

Az őszödi táborba kilenc turnusnyi gyerek fog érkezni június 26. és augusztus 26. között. Az első két turnusban csak magyar, a többiben felerészt lengyel, felerészt pedig magyar árvízkárosult gyerekek üdülnek ingyenesen. A táborozók ellátása mintegy 40-45 millió forintba kerül.

A Borsodból pénteken buszokkal érkező gyerekek többsége még nem járt a Balatonnál - derült ki a Révész Máriusz kérdésére kézfeltartással adott válaszokból. Két táborozó a kamerák előtt beszélt arról, mit élt át az árvíz idején, majd a gyerekcsapat egy megkésett ebéd után birtokba vehette a szálláshelyeket.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×