eur:
385.69
usd:
355.17
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Navracsics a jövő Magyarországáról: fiatal, innovatív, művelt, tájékozott, hozzáértő

Navracsics Tibor szerint Magyarországot meg kell fiatalítani, az elmúlt években ugyanis "mintha beleöregedtünk volna a saját konfliktusainkba".

A miniszterelnök-helyettes a Mathias Corvinus Collegium pénteki diplomaosztó ünnepségén, a fővárosban az elmúlt évekre utalva úgy fogalmazott: "egyre rosszabb kedvűek lettünk", és egy idő után azt lehetett látni, hogy a fiatalok egy része, akik vidám, jó hangulatú és innovatív környezetet szeretnének maguknak teremteni, elmennek külföldre.

Eleinte csak tanulni mentek - folytatta -, ám egyre többen nem is jöttek haza, mert úgy érezték, Magyarországon nem lehet jól élni, nem becsülik meg a tehetséget, "mindent körül vesz" a rosszkedv, a gyengeség, a válság, a pesszimizmus.

Ebben az értelemben kell megfiatalítani az országot, és ebben a Mathias Corvinus Collegiumnak jelentős alapozó szerepe van - mutatott rá. Az intézmény ugyanis kicsit éppen olyan, amilyennek a jövő Magyarországát látni szeretnénk: fiatal, innovatív, művelt, tájékozott, hozzáértő - mondta Navracsics Tibor.

Szerinte Magyarország csak úgy tud fiatallá válni ismét, ha a fiatalok úgy érzik, jó itt élni. Az ország megfiatalításához szakítani kell az elöregedést okozó konfliktusokkal, a nemzedékeknek össze kell fogniuk - jegyezte meg.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter azt mondta, a Mathias Corvinus Collegiumról két szó jut eszébe, a populizmus és az elitizmus. Populizmus abban az értelemben, hogy a "kiválasztási bázisát" arra alapozza, hogy minél szélesebb körben találjon tehetségeket. A képzése pedig elitista, vagyis a legkiválóbb képzést biztosítja a fiataloknak - fogalmazott.

"Amit mi tudunk tenni, hogy támogatást nyújtunk az ilyen intézményeknek, mint a Mathias Corvinus Collegium, hogy nyolc év ellenszele után végre hátszéllel is tudjon működni" - zárta szavait Navracsics Tibor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×