eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Pocsék előszezon után fellendülésben bíznak a Balatonnál

Minden eddiginél rosszabb előszezont hagyott maga mögött a balatoni idegenforgalom. A tóparti turizmusból élők most a jó időben és a gyarapodó szobafoglalásokban bíznak. Azt jósolják, hogy a főszezon a tavalyinál is több vendéget hozhat a Balatonhoz.

Eddig az évszakhoz képest hideg volt a Balatonnál, a tó vize mindössze 17 fokos, és még mindig sok a szúnyog. A gyatra előszezon dacára a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője, Dani Barbara mégis abban bízik, hogy júliusban és augusztusban sok vendégük lesz, a forgalom akkora lehet, mint tavaly.

Balatonfenyvesen 20 százalékkal esett vissza az idegenforgalom, ahol az előszezon az áradással, a viharokkal és a szúnyogokkal folytatott harccal telt - mondta az InfoRádiónak a déli parti település polgármestere. Lombár Gábor a szobafoglalások alapján azonban bízik abban, hogy a főszezon jól alakul.

Az őszies időjárás miatt az átlagosnál 15 százalékkal kevesebben látogattak el a Balatontourist Zrt. kempingjeibe az őszi időjárás miatt - tudta meg az InfoRádió a legnagyobb balatoni idegenforgalmi cég vezérigazgatójától. Polgár Tibor elmondta: sok család arra hivatkozva mondta le a foglalását, hogy az árvízi védekezés utómunkáiban kell részt vennie.

Nagy Hajnalka, az utazásszervezéssel foglalkozó Magyar Tenger Kft. marketingvezetője a távirati irodának korábban azt mondta: az utóbbi néhány napban több vendéget regisztráltak, mint az egész rosszul sikerült előszezonban.

Ostromot indítottak a külföldi partnerirodák is: az ügyfelek több mint 90 százaléka ragaszkodott ahhoz, hogy még az aznapi árfolyamon megköttessen az üzlet. Jelentős vendégszám-növekedésről számoltak be a balatonalmádi, a balatonfüredi, a tihanyi és a keszthelyi szállodákban is, ráadásul a múlt év hasonló időszakához képest szinte mindenütt 15-20 százalékkal több külföldi vendéget várnak.

A minden korábbinál gyengébb előszezon után fordulatban bíznak a dél-balatoni borházak, a Balatoni Hajózási Zrt., míg a bérvitorlás flottát működtető East Craft Kft. hirtelen és forgalomnövekedésről számolt be.

A jó idő és a gyenge forint lökést adott a tóparti ingatlanpiacnak is: Tóth Tamás siófoki ügyvéd szerint néhány nap alatt megsokszorozódott az ügyletek száma, legalább fél tucat olyan ingatlant adtak el, amelyet évek óta árultak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×