eur:
389
usd:
363.51
bux:
68141.17
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ekkora károkra a legidősebb biztosítási ügynökök sem emlékeznek

A legidősebb biztosítási szakemberek sem emlékeznek olyan mértékű károkra, mint amelyek az elmúlt hetek és hónapok alatt keletkeztek az árvíz, az esőzések és a viharok miatt - mondta az InfoRádiónak a Magyar Biztosítók Szövetsége lakásbiztosítási tagozatának helyettes vezetője.

Keddig összesen 190 ezer kárbejelentés érkezett, amelyekre várhatóan 24 milliárdos kárkifizetést teljesítenek majd a biztosítótársaságok - mondta az InfoRádiónak Szurgyi Nándor, aki hozzátette: ez jóval több mint a korábbi becslések.

A Magyar Biztosítók Szövetsége lakásbiztosítási tagozatának helyettes vezetője hangsúlyozta: az elmúlt hetek időjárása példa nélküli volt, felhőszakadások, viharok és árvizek követték egymást. Egy héten belül 2-3 olyan eset is történt, amely általában egy évben egyszer fordul elő.

Magyarországon a biztosítótársaságok életében ilyen jellegű kárhullám még nem volt - emelte ki a vezető, aki bízik abban, hogy jön a jó idő és néhány hét múlva pontos számokat tudnak mondani a károkat illetően.

A károk túlnyomó többségét a viharok és a jégeső okozta, értékben azonban az árvíz okozott nagyobb kárt. A kárbejelentések 96 százaléka lakóingatlanra érkezett, 4 százalék ipari ingatlanra és mezőgazdaságra, egy százalék pedig gépjárművekre.

Az árvíz szempontjából Felsőzsolca volt a főáldozat - fogalmazott Szurgyi Nándor, ki hozzátette: Edelény, és ok kisebb település is komoly károkat szenvedett.

Kiemelte, hogy a kárfelmérések még mindig zajlanak, de már túlnyomó részben megtörténtek a várható kárkifizetések 70 százalékát pedig már folyósították.

Hanganyag: Herczeg Zsolt, Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×