eur:
389.24
usd:
362.5
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lázár: Mindenki jól jár az egykulcsos személyi jövdelemadóval

Június 29-ig minden olyan javaslatát beterjeszti a kormány, amely az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett akcióterv megvalósításához - tehát például az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetéséhez - szükséges - mondta az InfoRádióban a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

A minimálbéreseket úgy kell bevonni az egykulcsos adórendszerbe, hogy az ne okozzon számukra aránytalanul nagy veszteséget - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Lázár János hangsúlyozta: meg kell egyezni a vállalkozói érdekképviseletekkel arról, hogy a minimálbér megadóztatása ne legyen versenyképességet kizáró, vagy azt negatívan befolyásoló tényező.

Mire a kormány beterjeszti az adótörvényeket, ennek az ügynek a végére pont kerül - jelentette ki a politikus, aki szerint az egykulcsos adóval mindenki jól fog járni, de a minimálbéren élőket meg kell segíteni. "Nem fogjuk az út szélén hagyni őket" - fogalmazott a frakcióvezető.

A kormány mindenképpen meg szeretne egyezni a munkáltatói érdekképviseletekkel a minimálbér emeléséről - közölte Lázár János, hozzáfűzve: június 29-ig minden olyan törvényjavaslatukat beterjesztik, amely a 29 pontos akcióterv megvalósításához szükséges.

A politikus szerint az adórendszer átalakításának nagy előnye az adminisztrációs terhek csökkentése, ami javíthatja a versenyképességet.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×