eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Elmaradhat a gázáremelés - Lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy sem előrelépést, sem visszaesést nem mutatnak a diákok teljesítményében az elmúlt évek kompetenciafelmérései. Arra ugyanakkor ismét rámutattak az eredmények, hogy a családi háttér rendkívüli módon hat a diákok teljesítményére, viszont az, hogy hol laknak, tulajdonképpen mindegy.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy az egyéni jelöltént parlamentbe került Szanyi Tibor lényegében útnak eresztené az MSZP teljes vezérkarát és totális támadást intéz Gyurcsány Ferenc volt kormányfő ellen. Szanyi Tibor nyílt levelében azt írja, hogy Budapesten gyakorlatilag változatlanul folyik a hatalmi osztozkodás, miközben a szocialisták pozícióik átmentésén fáradoznak.

Az Index cikke szerint csak az APEH és a rendőrség őrizné meg önállóságát a kormány új közigazgatási modelljében. Nagyjából 30, a kormány alá tartozó - jelenleg különböző minisztériumok fennhatósága alatt működő - szervezetet vonnának össze egyetlen óriási, közvetlenül a közigazgatási minisztérium irányítása alatt működő egységbe. További részletek az Index.hu oldalon.

A Népszabadság információi szerint elmaradhat a gázáremelés, mert a tél után az itthon betárolt négymilliárd köbméter gáz fele megmaradt. A többlet időlegesen akár le is nullázhatja a szolgáltatók által júliustól kért, tíz százalék körüli gázáremelést.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy 10,7 százalékkal csökkentek az önkéntes nugdíjpénztársi befizetések tavaly a 2008-as évhez képest. Mérséklődött a tagok által befizetett pénz és a munkáltatói hozzájárulás is.

A Világgazdaság cikke szerint turisták millióit mozgatják meg minden évben a gasztrofesztiválok, üzletnek azonban kifejezetten kockázatosak. Elég egy esős nap, és bukás a végeredmény.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×