eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Benkő Tibort nevezte ki Sólyom László vezérkari főnöknek

A köztársasági elnök június 6-i hatállyal a Honvéd Vezérkar főnökévé nevezte ki Benkő Tibor altábornagyot - olvasható a Magyar Közlöny 2010. évi 95. számában.

A hétfőn megjelent közlönyben közreadott tájékoztatás szerint Sólyom László Hende Csaba honvédelmi miniszter előterjesztésére nevezte ki vezérkari főnöknek az altábornagyot.

A közlönyben az is olvasható, hogy Tömböl László vezérezredest június 5-i hatállyal felmentik a vezérkari főnöki megbízatásából, egyúttal 2011. február 5-i hatállyal megszüntetik a szolgálati viszonyát, és másnap nyugállományba helyezik.

Hende Csaba honvédelmi miniszter szakmai és a morális válságra hivatkozva kezdeményezte a személyi változásokat a honvédségnél. Június 5-ével kezdeményezte a köztársasági elnöknél Tömböl László vezérkari főnök felmentését; Hazuga Károlyt, a vezérkari főnök helyettesét pedig a múlt keddi nappal mentette fel. Madarász Károlynak, a KFH főigazgatójának és Kovácsics Ferencnek, a KBH főigazgatójának felmentését szintén június 5-i hatállyal kezdeményezte a miniszter a kormányfőnél.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×