eur:
397.26
usd:
356.34
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Egy tanárnő, aki legyűrte a H1N1 vírust

Több mint féléves kezelés után hazatérhetett a kórházból az a nagykanizsai pedagógus, akit valószínűleg a leghosszabb ideig kezeltek Magyarországon a H1N1 vírus fertőzésével.

Az 53 éves tanárnő gyógyultan távozott az intézményből, ahol több mint 70 napig lélegeztetőgéppel is kezelték. Tavaly november közepétől idén márciusig az intenzív osztályon ápolták, majd rehabilitációs kezelésre helyezték át a belgyógyászatra.

A kórház információi szerint Magyarországon a nagykanizsai pedagógus az új influenzával leghosszabb ideig kezelt páciens, aki ráadásul kigyógyult a H1N1 vírus okozta szövődményekből.

Az intézmény korábbi közlései szerint az 53 éves asszony nem volt beoltva az új influenza ellen. Ismert volt krónikus légzőszervi megbetegedése, helyzetét azonban kétoldali tüdőgyulladás súlyosbította.

Címlapról ajánljuk
Lázadnak a Kalózok, szakad a cseh kormánykoalíció

Lázadnak a Kalózok, szakad a cseh kormánykoalíció

A cseh kormánypártok között kialakult viták miatt a Kalózpárt kedden kilép a koalícióból – jelentette be a párt elnöke, Ivan Bartoš. Ezt a lépést követi majd a párt két – külügy- és jogalkotási – miniszterének lemondása.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Csúfos véget ért Moszkva nagy ellentámadása, közben betörtek az oroszok az ukrán erődváros központjába – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Csúfos véget ért Moszkva nagy ellentámadása, közben betörtek az oroszok az ukrán erődváros központjába – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Az orosz-ukrán konfliktus újabb fordulatot vett a Kurszk megyében, ahol egy orosz ellentámadás kudarcba fulladt. Az események a közelmúltban ukrán kézre kerültek Plehovo falu környékén zajlottak - tudósított a Forbes. Eközben betörtek az orosz katonák Vuhledár központjába, egyre nagyobb területet uralnak a városon belül Putyin katonái – jelentette több orosz forrás. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×