eur:
397.26
usd:
356.34
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

BKV-botrány: Újabb gyanú Mesterházy ellen

Több mint százhatvan milliós vagyoni hátrány okozásával is gyanúsítják a BKV ügyében folyó nyomozás legújabb fejleményei szerint Mesterházy Ernőt - tájékoztatott a Központi Nyomozó Főügyészség, amely egyúttal indítványozta, hogy két hónappal hosszabítsák meg Demszky Gábor egykori főtanácsadójának előzetes letartóztatását.

Mesterházy Ernő megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a BKV Zrt. veszteséges működése ellenére a társaság vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit utasította: a közlekedési vállalat takarítási munkáira vonatkozó szerződést egy általa megjelölt kft.-vel kössék meg.

A cég azonban nem volt képes az összes munkát egyedül elvégezni, ezért képviselője konzorciumi szerződést kötött a BKV Zrt.-nél már hosszabb ideje takarítást végző céggel.

Így a BKV egyes üzemi területein a takarítási munkákat 2008. végétől kezdődően gazdaságilag indokolatlanul magasabb áron végezték el - írta közleményben a főügyészség.

A nyomozók megalapozott gyanúja szerint ezt a bűncselekményt Mesterházy Ernő bűnszervezetben követte el. A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt múlt péntek óta folyamatban lévő büntető ügyben csütörtökön hallgatta ki a nyomozó hatóság a volt főtanácsadót, aki tagadta a bűnösségét és panaszt jelentett be a gyanúsítással szemben.

A Központi Nyomozó Főügyészség - az eljárás újabb adataira is figyelemmel indítványozta Mesterházy Ernő előzetes letartóztatásának további kéthónapos meghosszabbítását.

Címlapról ajánljuk
Lázadnak a Kalózok, szakad a cseh kormánykoalíció

Lázadnak a Kalózok, szakad a cseh kormánykoalíció

A cseh kormánypártok között kialakult viták miatt a Kalózpárt kedden kilép a koalícióból – jelentette be a párt elnöke, Ivan Bartoš. Ezt a lépést követi majd a párt két – külügy- és jogalkotási – miniszterének lemondása.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Csúfos véget ért Moszkva nagy ellentámadása, közben betörtek az oroszok az ukrán erődváros központjába – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Csúfos véget ért Moszkva nagy ellentámadása, közben betörtek az oroszok az ukrán erődváros központjába – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Az orosz-ukrán konfliktus újabb fordulatot vett a Kurszk megyében, ahol egy orosz ellentámadás kudarcba fulladt. Az események a közelmúltban ukrán kézre kerültek Plehovo falu környékén zajlottak - tudósított a Forbes. Eközben betörtek az orosz katonák Vuhledár központjába, egyre nagyobb területet uralnak a városon belül Putyin katonái – jelentette több orosz forrás. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×