eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A bűncselekmény kormányváltástól függetlenül az - lapszemle

"Ez nem a Keresztapa című film, hanem valódi nyomozás" - mondta a Népszabadságnak adott interjújában a BKV-ügyek kapcsán Ihász Sándor fővárosi főügyész.

A bűncselekmény kormányváltástól, az ilyen vagy olyan párti politikusok állásfoglalásától, érdekeitől és véleményétől függetlenül is bűncselekmény - fejtette ki a lapnak a budapesti főügyész. Ami pedig nem bűncselekmény, abban el kell utasítani a feljelentést vagy, ha ez már a nyomozás alatt derül ki, akkor meg kell szüntetni az eljárást, bárki, bármilyen megfontolásból tette is a feljelentést.

A Magyar Nemzet szerint újjászületés előtt áll a Malév. A lap információi szerint a régi és az új kormány vagyonkezeléséért felelős szakemberei is egyre valószínűbb lehetősségként kezelik azt a forgatókönyvet, amely szerint úgy mentenék meg a légiközlekedést, hogy hagyják csődbe menni a Malévot. A koncepció lényege: a cég helyét egy mindvégig magyar tulajdonban maradt társaság, a Malév Vagyonkezelő venné át.

Még a bukaresti BKV buszai is újabbak a budapestieknél - írja az index.hu. Miközben a rendszerváltást követően Budapesten folyamatosan nőtt a városi buszok átlagéletkora, a környékbeli volt szocialista országok fővárosaiban szinte kivétel nélkül folyamatos beszerzésekkel sikerült az életkort elfogadható szinten tartani - sokszor a hazai termékeket előnyben részesítve. A VEKE segítségével készített körképből kiderül, hol, milyen módon sikerült ezt megoldani.

A Napi Gazdaság szerint továbbra is a horvát és a spanyol tengerpart a magyarok által legkedveltebb nyaralóhely, ahol korábban számos család vett valamilyen ingatlant. Az elmúlt néhány évben az ismert okok miatt csökkent a vásárlási kedv, pedig kínálat van bőven, az árak pedig olykor a felükre zsugorodtak.

A Világgazdaság szerint megéri lobbizni EU-pénzért. A pályázók feltűnően nagy aránya - 53 százaléka - tartja nagyon fontosnak vagy fontosnak a nyerési esélyek növeléséhez a lobbierőt, mert meggyőződésük, hogy annak szerepe van a támogatási kérelmek elbírálásánál. A többi között ez derült ki abból a Magyar Pályázatkészítő Iroda (MAPI) megrendelésére készült felmérésből, amely során több mint 300 cég vállalkozott a kérdőív kitöltésére. A válaszokból az is kiderült, a pályázók csaknem háromnegyede (74 százalék) nyert minden beadványával, míg alig 2 százalék azok aránya, akiknek egyetlenegy kérelme sem járt sikerrel.

A penzcentrum.hu a Facebookon lévő csalókra hívja fel a figyelmet. A portál több forrásból is úgy értesült, hogy elszaporodtak az ál-felhasználók a Facebookon. Tipikus példa, hogy egy csinos nő felvesz minket ismerősnek, hiszen - elvileg - egy gimnáziumba jártunk. A hölgyet azonban egyetlen osztálytársunk sem ismeri, és nem is csinál mást, mint tucatjával veszi fel az ismerősöket. Siska Mátyás social media szakértő a Pénzcentrumnak elmondta: többfajta csalás is lehetséges a közösségi oldalakon való ismeretségen keresztül. Egyrészt az állítólagos ismerős egyszer konkrétan kérhet majd tőlünk valamilyen (elsősorban anyagi természetű) segítséget, mondván, egy iskolába jártunk, ismerjük egymást. Ez jó eséllyel - és egy kis gyanakvással - könnyen kiszűrhető. Az is előfordulhat azonban, hogy a csaló mutat nekünk egy linket, amely Facebookhoz megszólalásig hasonlító ál-oldalra visz és kéri a belépési jelszavunkat. Ezt megadva illetéktelenek könnyen hozzáférhetnek felhasználói adatainkhoz. Így - krimibe illő módon - írhatnak rokonainknak, barátainknak a nevünkben, hogy például pénzt kérjenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×