eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Újabb fővárosi ingatlanügyet vizsgáltatna ki a Fidesz

A Fidesz fővárosi frakciója egy újabb ingatlanügyi adásvétel kivizsgálását kezdeményezi a főpolgármesternél - mondta az InfoRádiónak Wintermantel Zsolt fideszes képviselő, aki hozzátette: a gyanú szerint egy fővárosi cég tulajdonában lévő ingatlant "kijátszották" a Hagyó Miklóshoz köthető Horváth Iván ügyvéd tulajdonába lévő céghez.

Haladéktalan tulajdonosi vizsgálatot kérnek a Fidesz fővárosi képviselői Demszky Gábor főpolgármestertől a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. (FTSZV) Budapest belvárosi, telephelyként bejegyezett ingatlanának 2007-es adásvétele kapcsán. Egyikük, Wintermantel Zsolt az InfoRádiónak elmondta, a csaknem 600 négyzetméteres belvárosi irodát egy olyan cégcsoport vásárolta meg, amely egyértelműen köthető a Horváth, Dóczi és Lehmann ügyvédi iroda egyik tagjához.

A képviselő hozzáette: az FTSZV Hercegprímás utca 11. szám alatti ingatlanát 2007. december 5-én a Canelones Kft. vette meg, amelynek címe a Teréz krt. 23.. Ugyanerre a címre volt bejegyezve a Teréz Körút 23. Kft. is, amelynek - és a Canelones Kft.-nek is - ügyvezetője Dudás Nikolett; az adásvétel pillanatában pedig a minősített többségi befolyással bíró tulajdonosa Horváth Iván.

Wintermantel Zsolt rámutatott: a Horváth, Dóczi és Lehmann ügyvédi irodának jelenlegi címe: V. kerület, Hercegprímás utca 11., I. emelet, ez pedig közös kapucsengőn szerepel a Canelones Kft.-vel. Az említett ügyvédi társaság interneten megtalálható korábbi címe pedig a Teréz körút 23. - tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta: Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és társaságai, ügyvédei körében egyre több a gyanús ügy, ez az ügy is olyan, amit egyértelműen ki kell vizsgálni.

Ezért azt kérik a főpolgármestertől - tette hozzá Wintermanter Zsolt -, hogy haladéktalanul rendeljen el tulajdonosi vizsgálatot, kérje be az adatokat, tekintettel arra is, hogy az FTSZV 2008-as üzleti tervének kivonatában nem szerepel egyértelműen behatározható módon ezen ingatlan értékesítése.

A képviselő közölte: ha Demszky Gábor napokon belül nem tesz érdemi lépéseket, akkor a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi ellenőrző bizottságának elnökeként rendkívüli bizottsági ülésen kezdeményezi az ügy kivizsgálását.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×