eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Pintér Sándor számára nem léteznek szélsőségesek

Négy országgyűlési bizottság is támogatta Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt kinevezését. Meghallgatásain a volt tárcavezető elmondta, hogy a 2006 őszi eseményeket ki kell vizsgálni, értékelni fogják a rendőri vezetőket és hogy számára nem léteznek szélsőségesek.

Pintér Sándor belügyminiszter-jelöltet négy bizottság is meghallgatta. Az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi, a nemzetbiztonsági, az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottság is támogatta, hogy ismét kinevezzék a volt belügyminisztert.

Az emberi jogi bizottság előtt Pintér Sándor azt mondta, ki kell vizsgálni a 2006 őszi eseményeket, addig azonban, amíg a Balsai István vezette tényfeltáró bizottság nem végez az események feldolgozásával és értékelésével, a jelölt nem akart állást foglalni a kérdésben.

Később azonban ígéretet tett rá, hogy a Belügyminisztérium hatálya alá tartozó szervezetek hiánytalanul a bizottság rendelkezésére fogják bocsátani az ehhez szükséges dokumentumokat és parancsokat.

A nemzetbiztonsági bizottság előtt Pintér Sándor kifejtette, hogy azért célszerű az Alkotmányvédelmi Hivatal - tehát a jelenlegi Nemzetbiztonsági Hivatal - és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat beillesztése a Belügyminisztériumba, a rendőrség mellé, mert így biztosított lesz, hogy szervezetek átadják az információt egymásnak. A belügyminiszter-jelölt a szolgálatok politikamentes működését ígérte.

A személyi változásokra vonatkozó képviselői kérdésre Pintér Sándor azt felelte, hogy előbb a vezetők teljesítményét értékelik. Pintér Sándor arra is kitért a meghallgatáson, hogy a rendőrkapitányságok létszámát a lakosság létszámához és a lakosság sűrűségéhez kell igazítani.

Az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság meghallgatásán Pintér Sándor nem pártolta a magán- és "luxusbörtönök" építését, és közölte, hogy eltávolítás vár azokra, akik a rendőri jelentéseket idő előtt kiszivárogtatják.

Beszélt arról is, hogy számára nem léteznek "szélsőségek", aki azonban törvényt sért, az ellen fel kell lépni, ugyanakkor nem kíván változtatni a gyülekezési törvényen.

A honvédelmi és rendészeti bizottság előtt a belügyminiszter-jelölt úgy fogalmazott, hogy szűkebb központi és bővebb területi vezetést szándékozik kialakítani a rendőrségen, a csendőrségre vonatkozó kérdésre pedig azt felelte: ő maga nem csendőrségpárti, hanem egységes rendőrségpárti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×