eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Gfk: a lakosság 80 százaléka nem volt üdülni az elmúlt egy évben

Egy felmérés szerint a lakosság 80 százaléka nem volt üdülni az elmúlt egy évben.

A GfK Hungária és az Ipsos Nemzeti MédiaAnalízis felmérése szerint az elmúlt 12 hónapban a megkérdezettek 14 százaléka belföldön, 8 százaléka pedig külföldön töltött 5 napnál hosszabb időt üdülési céllal. Horvátországban saját bevallása szerint 2 százalék nyaralt, Görögországban, Olaszországban, Ausztriában pedig 1-1 százalék.

A tavalyi 71 százalékhoz képest az idén már 76 százalék azok aránya, akik nem terveznek 5 napnál hosszabb üdülést a következő 12 hónapban. A lakosság 10 százaléka szeretne belföldön nyaralni, míg külföldre 7 százalék tervez utazást. A felmérés szerint a hosszabb időre utazók döntő többsége általában saját maga vagy családja, baráti köre szervezésében megy nyaralni; 7 százalék többnyire, 2 százalék pedig mindig utazási iroda szervezésében megy üdülni. Az emberek 54 százaléka azt válaszolta, hogy egyáltalán nem szokott üdülni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×