eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Külföldre csábítják a magyar programozókat

Bár a válság miatt kevesebb egyéni szoftvert rendelnek Magyarországon, a hazai programozók szaktudása nemzetközi összehasonlításban is versenyképes - mondta az InfoRádiónak Keresztes János. Az üzleti szoftverek fejlesztésével foglalkozó SAP hazai fejlesztőközpontjának vezetőségi tagja kiemelte, a jól képzett magyar programozókat külföldi cégek is előszeretettel alkalmazzák.

Kicsi a hazai piac, ráadásul a gazdasági válság is szűkítette a cégek és intézmények anyagi lehetőségeit, ezért ma Magyarországon viszonylag kevés egyéni szoftvert rendelnek - mondta az InfoRádiónak Keresztes János. A SAP fejlesztőközpontjának vezetőségi tagja szerint ennek ellenére számos jó szoftverfejlesztő cég működik az országban, a magyar szakemberek pedig a legnagyobb nemzetközi projektekben is megállják a helyüket.

"Azt tapasztaljuk, hogy a frissdiplomás szoftverfejlesztők nagyon jó szaktudással kerülnek ki az egyetemekről. Bár az érezhető, hogy a nyugat-európai felsőoktatási intézményekkel szemben a hazai egyetemeken még mindig az elméleti tudás hangsúlyosabb, ennek semmilyen hátulütője nincs" - mondta Keresztes János. A szakember hozzátette, a régióban erős igény van a jól képzett programozókra, ezért sok magyar szoftverfejlesztőt külföldi cégek alkalmaznak. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×