eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Ez választja el az őrületet és a zsenialitást - lapszemle

Összefüggést találtak az őrület és a zsenialitás között - írja az index.hu. Már csoportosan is vesznek fel új munkaerőt - olvasható a Népszabadságban.

Svéd kutatók felfedezték, hogy az elmezavarban szenvedők agyának egy részében, a talamuszban ugyanúgy kevés a D2 dopaminreceptor, mint a kreatív emberekében. Egy lehetséges konklúzió: az őrületet és a zsenialitást csak egy paraszthajszál választja el egymástól - olvasható az Index cikkében.

Már csoportosan is vesznek fel új munkaerőt - írja a Népszabadság. A javuló gazdasági környezet, a vállalkozások növekvő megrendelései már érezhető hatással vannak a munkaerő-piaci adatokra is. Egyre több a csoportos létszámfelvétel: a több száz új alkalmazott foglalkoztatását tervező Mercedes vagy Hankook mellett a kisebb cégeknél sem ritka a több tíz fős bővítés.

Tizenöt víztározó kellene a tiszai árvízvédelemhez, de mindössze kettő épült meg az elmúlt években - írja a Magyar Nemzet. Bár a szocialista kormányzat azt ígérte, hogy 2004-re befejezi a Tisza és mellékfolyói árvízrendszerének teljes körű kiépítését, azóta a hat helyett csupán két tározó készült el, ráadásul a megvalósításra a 2010-es költségvetésben egyetlen fillért sem szánnak. Miközben az országot szinte évente elárasztják a medrükből kitört folyók, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium arra hivatkozik, hogy a Tisza-völgy árvízi biztonságának megteremtése 25 év alatt lehetséges.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×