INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Szollár: "május 14-re elkészít minden, az átadás-átvételről szóló dokumentumot a kormány"

Infostart / InfoRádió
A Bajnai-kormány az új Országgyűlés alakuló ülésére, május 14-re elkészít és nyilvánosságra hoz minden, az átadás-átvételről szóló dokumentumot - mondta a kormányszóvivő. Szollár Domokos kiemelte, hogy a kabinet minden segítséget megad az új kormánynak.

Amint megalakul az új Országgyűlés, onnantól kezdve a jelenlegi kormány ügyvezető lesz és így irányítja az országot - mondta a kormányszóvivő. Szollár Domokos kiemelte: a jelenlegi legfontosabb feladat az átadás-átvétel, hiszen a kormány március 17. óta készül arra, hogy az dokumetumokat átadja a következő kormánynak.

"Erre azért van szükség, mert az országnak az az érdeke, hogy a legrövidebb időn belül érdemi kormányzás legyen Magyarországon, hiszen a gazdasági válság idején nagyon fontos érdemi döntéseket kell meghozni a következő hetekben hónapokban" - mondta Szollár Domokos.

Hozzátette: a Bajnai-kormány minden segítséget megad a következő kabinetnek, hogy az minél gyorsabban át tudja venni a kormányzást. A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy az Országgyűlés alakuló ülése előtt elkészül minden dokumentum, amelyeket nemcsak a következő kormány szakértőinek adnak át, hanem minden minisztérium honlapjára feltöltve bárki számára elérhető lesz.

A Fidesz egyébként nem vett részt azon az egyeztetésen, amelyet a miniszterelnök kabinetfőnöke kezdeményezett a párttal az átadás-átvételről. Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője a szerint nem zárt ajtók mögötti konzultációkra, hanem nyitott keretek között zajló, alapos eljárásra van szükség.

Kérdésre válaszolva Szollár Domokos elmondta, hogy a kormány munkájában nincsenek meglepetések, nincsenek csontvázak, a kormány munkájáról minden információ megismerhető.

A gázár-támogatási rendelet kedden kihirdetett módosítására vonatkozó kérdésre a kormányszóvivő azt válaszolta: ez egy technikai módosítás, annak se a fogyasztókra, se a költségvetésre nincs hatása. Kiemelte: a módosítást az energiaszolgáltatók kérték a számlázás megkönnyítése miatt. Hozzátette: egy-két fogyasztónál lesz kedvező elmozdulás, de csak kis mértékben.


A címlapról ajánljuk