eur:
392.82
usd:
366.17
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Szollár: "május 14-re elkészít minden, az átadás-átvételről szóló dokumentumot a kormány"

A Bajnai-kormány az új Országgyűlés alakuló ülésére, május 14-re elkészít és nyilvánosságra hoz minden, az átadás-átvételről szóló dokumentumot - mondta a kormányszóvivő. Szollár Domokos kiemelte, hogy a kabinet minden segítséget megad az új kormánynak.

Amint megalakul az új Országgyűlés, onnantól kezdve a jelenlegi kormány ügyvezető lesz és így irányítja az országot - mondta a kormányszóvivő. Szollár Domokos kiemelte: a jelenlegi legfontosabb feladat az átadás-átvétel, hiszen a kormány március 17. óta készül arra, hogy az dokumetumokat átadja a következő kormánynak.

"Erre azért van szükség, mert az országnak az az érdeke, hogy a legrövidebb időn belül érdemi kormányzás legyen Magyarországon, hiszen a gazdasági válság idején nagyon fontos érdemi döntéseket kell meghozni a következő hetekben hónapokban" - mondta Szollár Domokos.

Hozzátette: a Bajnai-kormány minden segítséget megad a következő kabinetnek, hogy az minél gyorsabban át tudja venni a kormányzást. A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy az Országgyűlés alakuló ülése előtt elkészül minden dokumentum, amelyeket nemcsak a következő kormány szakértőinek adnak át, hanem minden minisztérium honlapjára feltöltve bárki számára elérhető lesz.

A Fidesz egyébként nem vett részt azon az egyeztetésen, amelyet a miniszterelnök kabinetfőnöke kezdeményezett a párttal az átadás-átvételről. Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője a szerint nem zárt ajtók mögötti konzultációkra, hanem nyitott keretek között zajló, alapos eljárásra van szükség.

Kérdésre válaszolva Szollár Domokos elmondta, hogy a kormány munkájában nincsenek meglepetések, nincsenek csontvázak, a kormány munkájáról minden információ megismerhető.

A gázár-támogatási rendelet kedden kihirdetett módosítására vonatkozó kérdésre a kormányszóvivő azt válaszolta: ez egy technikai módosítás, annak se a fogyasztókra, se a költségvetésre nincs hatása. Kiemelte: a módosítást az energiaszolgáltatók kérték a számlázás megkönnyítése miatt. Hozzátette: egy-két fogyasztónál lesz kedvező elmozdulás, de csak kis mértékben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×