eur:
394.44
usd:
365.1
bux:
65537.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megkezdődnek az elbocsátások az MSZP alkalmazottai között

A napokban kapják kézhez felmondó levelüket az MSZP-frakció egyes köztisztviselő alkalmazottai: a százból negyven embertől kell megválnia a választási vereség miatt a szocialista képviselőcsoportnak - tudta meg az MTI. A párt is csökkenti működési kiadásait.

Az MTI értesülései szerint az MSZP-frakció mellett dolgozó negyven köztisztviselőn kívül távozni kényszerül a frakció mellől több, más alkalmazott is.

Az MTI úgy tudja, hogy a "megszorítások jegyében" összevonják a frakció és a párt sajtóosztályait.

Az állami támogatás jelentős csökkenése a pártot is takarékosságra készteti: visszaszorítják a kiadásokat a rendezvényeknél és a működés költségeinél is. Döntés született arról is, hogy csökkentik a fizetéseket, megvonják a pártvezetők több juttatását, például megszűnik a szolgálati gépjármű-használat.

Az MSZP választási eredményének egyik következménye, hogy csaknem megfeleződik a párt költségvetési támogatása: az évi 953 millió helyett nagyjából félmilliárd forintot kap az államtól a működési költségeire. Ez a "megfeleződés" nagyjából igaz a párt alapítványának költségvetési támogatására is, ez idáig több mint 500 millió forint volt.

A parlamenti frakcióknak a képviselőik száma alapján működési támogatás jár az Országgyűléstől, vagyis a 59 fős képviselőcsoporttal rendelkező szocialistáknak májustól lényegesen kevesebb irodája és alkalmazottja lesz, mint eddig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium építési beruházás tárgyú közbeszerzési eljárásainak előkészítése során alkalmazandó eljárásrendről szóló rendelet, melynek értelmében az állami építési és kivitelezési beruházások mostantól nem kerülhetnek többe, mint az igazolt nyersanyag és alkatrész beszerzési ára legfeljebb 10%-os profittal növelve, és ez a folyamatban lévő ügyekre is érvényes lesz - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×