eur:
392.58
usd:
365.92
bux:
66778.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Oláh Lajos nem mond le területi listás mandátumáról

Oláh Lajos Hajdú-Bihar megyei szocialista elnök szerint nincs lehetőség arra, hogy visszaadja területi listás mandátumát, és az országos listáról kerüljön be a parlamentbe.

Hajdú-bihari szocialisták körében hétfőn vetődött fel: annak érdekében, hogy az egyetlen listás mandátum maradjon a megyében, a Budapesten élő megyei pártelnök az országos listáról kerüljön be a parlamentbe.

Oláh Lajos közölte, jogászok szerint erre nincs lehetőség.

Hétfőn az MSZP hajdú-bihari küldöttgyűlésének rendkívüli összehívását kezdeményezte öt megyei választókerületi pártszervezet. Gyula Ferencné megyei választmányi elnök az MTI-nek azt mondta, a kezdeményezők javasolják a választások értékelését, s indítványozzák a megyei elnökség lemondását.

Miután a hajdú-bihari szocialisták szerepeltek a leggyengébben az országgyűlési képviselői választáson, a kezdeményezők mielőbbi teljes tisztújítást szeretnének elérni a megyében, egyidejűleg kezdeményezik, hogy az egyetlen listás mandátum maradjon Hajdú-Bihar megyében, s a Budapesten élő megyei pártelnök, Oláh Lajos az országos listáról kapjon képviselői mandátumot.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×