eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Minden választókerületben érvényes a szavazás

Várhatóan mind az 57 választókerületben érvényes lesz a szavazás, mert a választói részvétel mindenütt meghaladta a 25 százalékot.

Az Országos Választási Iroda 15 órai összesítése szerint minden választókerületben meghaladta a szavazási részvétel az érvényességi küszöböt.

Az országgyűlési képviselő-választás vasárnapi második fordulójában délután 3 óráig a szavazásra jogosultak 33,54 százaléka adta le szavazatát, és a részvétel minden választókerületben meghaladta a 25 százalékos "limitet". (A legtöbben a fővárosi 16-os választókerületben - 43 százalék -, a legkevesebben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 5-ösben - 28 százalék - mentek el szavazni.)

Mindez azt jelenti, hogy várhatóan nem kell új szavazást tartani, és eredményes is lesz a választás második fordulója. Ha szavazategyenlőség alakulna ki az első helyen két jelölt között, abban az esetben időközi választást kell tartani.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×