eur:
389.52
usd:
362.64
bux:
67979.04
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Navracsics: csak a Fidesznek van mondanivalója az ország jövőjéről

Navracsics Tibor szerint a március 15-i nagygyűlések alapján bebizonyosodott, hogy egyetlen pártnak van mondanivalója Magyarország jövőjéről, ez pedig a Fidesz.

Az ellenzéki párt frakcióvezetője a Fidesz keddi elnökségi ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz, az MSZP és a Jobbik hétfői ünnepi rendezvénye alapján az a kép rajzolódik ki - amit egyébként a közvélemény-kutatási adatok is sugallnak -, hogy ma a Fidesz az egyetlen kormányzóképes erő.

Navracsics Tibor úgy fogalmazott, hogy az MSZP és a Jobbik nagygyűlésén a mondanivaló jobbára a Fidesz gyalázásában merült ki. Jövőképet csak a Fidesz megemlékezésén, kampánynyitóján lehetett hallani - mondta, hozzátéve, hogy ez a munkahelyteremtés, a gazdasági gyarapodás és a családok boldogulásának jövőképe, amit egyedül a Fidesz tud megvalósítani.

A politikus szerint hétfőn az is bebizonyosodott, hogy a Fidesznek van a legnagyobb támogatottsága.

Navracsics Tibor közölte: a Fideszen kívül ma két párt létezik mint kihívó. Az egyik a törvény fölé helyezi magát, és úgy gondolja, politikusai bármit megtehetnek, a közjóval, a választók bizalmával bármikor visszaélhetnek; a másik "szélsőséges párt" pedig a törvényen kívülre helyezi magát, és úgy véli, erőszakos megoldásokkal úrrá lehet lenni a társadalom minden problémáján - fejtette ki.

Magyarországnak változásra, rendre, tiszta lapra és tiszta viszonyokra van szüksége: új fejezetet kell nyitni az ország politikai életében - hangsúlyozta. Fel kell számolni a korrupciót, meg kell erősíteni a közrendet, meg kell teremteni a gazdasági növekedés jogi és rendvédelmi alapjait is, azaz egy kiszámítható, takarékos államra és közigazgatásra, valamint egy anyagilag is stabil helyzetben lévő rendőrségre van szükség - sorolta.

"Ezt az új fejezetet csak akkor nyithatjuk meg (...), ha egy, a nemzeti ügyek mentén politizáló kormánya lesz az országnak"; egy olyan kabinet, amelyik nem az ideológiai különbségeket keresi, hanem a közös nevezőket - összegezte Navracsics Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×