eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kövér László: a BKV a rendszert szimbolizálja

Kövér László szerint a BKV szimbolizálja azt a rendszert, amelyet az MSZP-SZDSZ-koalíció az elmúlt nyolc esztendőben kiépített annak érdekében, hogy milliárdokat szivattyúzzanak ki a közpénzekből.

A Fidesz országos választmányának elnöke a Nógrád megyei Bátonyterenyén szerdán tartott sajtótájékoztatón azt mondta: ha azt a kérdést akarnánk feltenni, hogy miért van az ország a mostani nyomorúságos állapotában, "a BKV-ügyek adják meg a választ".

"Mert szemben a demokráciák átlagos állapotával, ahol kétségkívül elő szoktak fordulni korrupciós ügyek, de ezek rendszerhibaként értelmezhetők, Magyarországon ez maga a rendszer lett az elmúlt nyolc esztendőben" - fogalmazott.

Kövér László hozzátette: ezért annak a politikai garnitúrának kell viselnie a felelősséget - nem csak politikai, erkölcsi, de reményeik szerint jogi értelemben is -, amelyik az elmúlt nyolc évben "ide juttatta az országot".

Részben egyszerű a helyzet, részben nagyon is bonyolult - ezt válaszolta a politikus arra a kérdésre, hogy a Fidesz miként csökkentené a korrupció mértékét.

Egy informatikus állítására hivatkozva azt mondta: ha csak annyit tenne a következő kormány, hogy a szükségtelen vagy korrupt módon lebonyolított informatikai állami beruházásokat elhagyja, akkor évi 100-200 milliárd forintot lehet megtakarítani a magyar költségvetés számára.

És ez csak egy terület - tette hozzá. Kövér László szerint jogszabályi változtatások is lehetségesek, mert például "a közbeszerzési törvény a korrupció melegágya".

A politika alapvetően a szándékok hitelességét illetően tudja elérni a legtöbb eredményt - mondta, és hozzátette: ez nem lesz egyszerű, ez lesz a legnehezebb.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×