eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kovács László: A választások után elemezni kell az MSZP hibáit - lapszemle

A Népszabadság Kovács Lászlóval, az MSZP egykori külügyminiszterével, korábbi uniós biztossal közöl interjút. A korábbi pártelnök azt mondta, aktív kampányrészvétele és parlamenti mandátumszerzése után országgyűlési munkára készül.

A volt külügyminiszter elmondta, hogy szerinte az MSZP sokkal jobb eredményt ér majd el, mint ami a népszerűségi adatokból várható, de a választások után nem maradhat el az eredmény érdemi és következményekkel teli elemzése sem. Hozzátette, az a negyven százalék, aki még nem tudja, vagy nem akarja megmondani, hogy kire szavaz, még jelentősen módosíthatja a jelenleg prognosztizált arányokat.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Alekszandr Medvegyev, az Gazprom vezérigazgató-helyettese azt mondta, egy konzervatív becslés alapján is 2020 és 2030 között az európai országoknak egyaránt szükségük lesz az Északi Áramlat, a Déli Áramlat, a Nabucco és a horvátországi cseppfolyós gázterminál kapacitására is, ezért nem féltékenyek a Nabuccóra. Ugyanakkor szerinte a Déli Áramlat előkészületei előrébb tartanak, mint a Nabuccóé, mert szerinte a fő kérdés az, hogy rendelkezésre áll-e gáz a szállításra a vezetékben. Ez a Déli Áramlatnál biztosított, míg tudomása szerint a Nabuccóhoz nincsenek még ilyen szerződések. Medvegyev úgy látja, hogy az európai gázfogyasztás csak 2012 után állhat vissza a gazdasági válság előtti évek szintjére.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×