eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Hull a pelyhes: 20 centiméternél is több hó eshet

Az intenzív havazás miatt lelassult a közlekedés a fővárosi utakon, a BKV járművei ha lassabban is, de minden vonalon jártak szombaton reggel - mondta az InfoRádióban Mezei László, a BKV fődiszpécsere. A szakember hozzátette: minden járat rendben elindult, de a villamosvonalakon a váltók eltömődése miatt, a hegyi utakon pedig a nagy mennyiségű hó miatt lehetnek 15-20 perces késések.

Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője az InfoRádióban azt mondta: szombat reggel és délelőtt 94 géppel takarítják Budapest fő- és tömegközlekedési útvonalait és 870 hómunkás dolgozik a járdák, lépcsők takarításán.

Hozzátette: eddig 8-10 centiméteres hó esett, és még legalább ugyanennyire számítanak a meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján. Mivel folyamatosan havazik, a letakarított utak nagyjából fél órán belül újra havasak lesznek - jegyezte meg.

A szóvivő felhívta az ingatlantulajdonosok, üzemeltetők figyelmét arra, hogy meg kell tisztítaniuk a járdákat. A cég várja hómunkások jelentkezését is.

A MÁV Zrt. közleménye szerint a vasútvonalakon rendelkezésre állnak a szükséges technikák, illetve a hómunkások folyamatosan tisztítják a vasúti váltószerkezeteket annak érdekében, hogy a havazás miatt biztosítható legyen a menetrend szerinti vasúti közlekedés. Ennek ellenére - a Budapesten és környékén kialakult intenzív havazás miatt - váltó állítási problémák, műszaki hibák előfordulhatnak, aminek következtében átlagosan 15-20 perces késéssel közlekedhetnek a személyszállító vonatok Budapest elővárosában. Mindhárom budapesti fejpályaudvar, a Keleti, a Nyugati és a Déli is fogad és indít járatokat.

Szombat délig bezárt a Ferihegyi repülőtér - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója. A Ferihegyre érkező repülőgépek vagy el sem indultak vagy a környező repülőtereken szállnak le.

Közben vörös riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország középső részére . A figyelmeztetés szerint 24 óra alatt helyenként 20 centiméternél is több friss hó várható. Polyánszky Zoltán meteorológus azt elmondta: vasárnap ugyanilyen nagy mennyiségű hó eshet az ország északkeleti részén.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a Közép- és Észak-Dunántúlon, valamint az Észak-Alföldön is tíz centimétert meghaladó friss hó várható. A Bakonyban hófúvások is lehetnek. A Kisalföldön, valamint délkeleten erős széllökések is lesznek.

Budapesten jelentősen javult a levegő minősége. Napi átlagban a szálló por koncentrációja azonban még eléri az egészségügyi határértéket.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×