eur:
389.35
usd:
362.74
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Antal Attila házi őrizetbe helyezését indítványozta az ügyészség

Antal Attilának, a BKV volt vezérigazgatójának házi őrizetbe helyezését indítványozta a Fővárosi Főügyészség pénteken, "figyelemmel" a gyanúsított eljárás során tanúsított magatartására.

Antal Attilát - aki jelenleg a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója - kedden vette őrizetbe a rendőrség. A gyanúsítás szerint Antal Attila 2007. január 1-je és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte szükségtelen és indokolatlan szolgáltatásokra kötött szerződésekkel, és indokolatlanul magas végkielégítések kifizetésével.

A volt BKV-vezérigazgató a gyanúsítás ellen panasszal élt.

A Budai Központi Kerületi Bíróság várhatóan ma dönt a kényszerintézkedésről.

Az ügyészség péntek reggel közleményben azt írta, hogy "a különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt dr. Sz.né dr. Sz. Eleonóra és társai ellen folyamatban lévő bűnügyben a Fővárosi Főügyészség ma reggel indítványozta - a nyomozó hatóság előterjesztésében foglaltakkal egyezően, figyelemmel a gyanúsítottnak az eljárás során tanúsított magatartására - A. Attila gyanúsított házi őrizetének elrendelését a Budai Központi Kerületi Bíróságon".

Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére mindezt annyival egészítette ki, hogy Antal Attila részletes gyanúsítotti vallomást tett, együttműködik a bűnüldöző hatóságokkal.

A rendőrség kedden azt közölte: a gyanúsított 2007. január 1-je és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként, a társaság veszteséges működése ellenére, vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte azzal, hogy a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött. Továbbá megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azáltal is, hogy a BKV Zrt. munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×