INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Budapesten a mellékutak havasak, csúszósak

Infostart / InfoRádió
A vasárnap délután kezdődött havazás miatt a Dunántúlon latyakos, vizes az útburkolat, több helyen elakadt kamionok nehezítik a haladást; Budapesten főként a budai oldalon és a külső kerületekben havasak az utak.

Kemenesy Judit, az Útinform sajtóügyeletese azt mondta: a Dunántúlon az alsóbbrendű úthálózat havas, letaposott hótól síkos, a főutakon azonban volt egy "megelőző szórás", ezért azokon latyakosból inkább vizessé vált a burkolat. A tiszántúli területen egyelőre nincsenek nagyobb gondok, csak a Mátrát érte el a gyenge havazás.

A hó vastagsága nem okoz olyan nagy problémát, viszont megcsúszott kamionok nehezítik a forgalmat. A 405-ös főúton Nyáregyházánál zárta el a fél utat egy jármű, a 62-es úton Perkáta közelében, a 9-es és a 10-es kilométer között fordult keresztbe egy kamion. Utóbbi helyszínen teljes az útzár, a forgalmat az M6-os autópályára és egy alsóbbrendű útra terelik. Az M7-es autópályán pedig Balatonendrédnél csúszott szalagkorlátnak egy kamion.

Vizelyi Márta, a Fővinform sajtóügyeletese azt mondta: a főváros fő közlekedési útjait folyamatosan tisztítják. A belső kerületekben vizes a burkolat, de a budai oldalon és a külső kerületekben még latyakos. A mellékutcákat nem tudták még megtisztítani, azok havasak és csúszósak.

A BKV-járatok nagy része menetrend szerint közlekedik. A hegyi vonalakon és a külső kerületekben előfordul, hogy hosszabb a menetidő, de minden vonalon közlekednek a járatok. Egy helyen van pillanatnyilag gond: az 53-as busz nem tud a Pannonhalmi útra behajtani, de azt is hamarosan megtisztítják - mondta Vizely Márta.

A címlapról ajánljuk