eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Budapesten a mellékutak havasak, csúszósak

A vasárnap délután kezdődött havazás miatt a Dunántúlon latyakos, vizes az útburkolat, több helyen elakadt kamionok nehezítik a haladást; Budapesten főként a budai oldalon és a külső kerületekben havasak az utak.

Kemenesy Judit, az Útinform sajtóügyeletese azt mondta: a Dunántúlon az alsóbbrendű úthálózat havas, letaposott hótól síkos, a főutakon azonban volt egy "megelőző szórás", ezért azokon latyakosból inkább vizessé vált a burkolat. A tiszántúli területen egyelőre nincsenek nagyobb gondok, csak a Mátrát érte el a gyenge havazás.

A hó vastagsága nem okoz olyan nagy problémát, viszont megcsúszott kamionok nehezítik a forgalmat. A 405-ös főúton Nyáregyházánál zárta el a fél utat egy jármű, a 62-es úton Perkáta közelében, a 9-es és a 10-es kilométer között fordult keresztbe egy kamion. Utóbbi helyszínen teljes az útzár, a forgalmat az M6-os autópályára és egy alsóbbrendű útra terelik. Az M7-es autópályán pedig Balatonendrédnél csúszott szalagkorlátnak egy kamion.

Vizelyi Márta, a Fővinform sajtóügyeletese azt mondta: a főváros fő közlekedési útjait folyamatosan tisztítják. A belső kerületekben vizes a burkolat, de a budai oldalon és a külső kerületekben még latyakos. A mellékutcákat nem tudták még megtisztítani, azok havasak és csúszósak.

A BKV-járatok nagy része menetrend szerint közlekedik. A hegyi vonalakon és a külső kerületekben előfordul, hogy hosszabb a menetidő, de minden vonalon közlekednek a járatok. Egy helyen van pillanatnyilag gond: az 53-as busz nem tud a Pannonhalmi útra behajtani, de azt is hamarosan megtisztítják - mondta Vizely Márta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×