INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Surján: A legkisebb cégeket segítené egy hitelrendszer

Infostart / InfoRádió
A legkisebb cégeket segítené az a hitelrendszer, amellyel több magyar európai parlamenti képviselő is foglalkozott már - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Surján László. A néppárti politikus úgy fogalmazott, hogy a rendszerbe foglalkoztatás- és szociálpolitikai biztosként vélhetően majd Andor Lászlónak kell lelket lehelnie.

 Még ebben az évben elindul az az uniós hitelrendszer, amely a legkisebb cégeket segítené - közölte a kereszténydemokrata Surján László.

A néppárti európai parlamenti képviselő elmondta: a mikrofinanszírozás rendszerének feltételeit biztosították az idei költségvetésben, azt pedig, hogy mikor, kiknek és hogyan hirdetik meg a programot az Andor Lászlón, az Európai Bizottság új foglalkoztatás- és szociálpolitikai biztosán is múlik.

A politikus hangsúlyozta: azért kell segíteni ezeket a kicsi cégeket, mert ha az ilyen vállalkozások felvesznek legalább 1 embert, akkor rengeteg új állás jöhet létre az unióban. Úgy vélte: ezt a hitelrendszert akkor is be kellene vezetni, ha az unió nem különített volna el rá forrásokat.

Hanganyag: Exterde Tibor

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk