eur:
389.06
usd:
363.75
bux:
68208.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ferihegyen 35 ember sztrájkol - késések, járattörlések lehetségesek

Határozatlan idejű sztrájkot kezdett hétfőn este 8 órakor a Ferihegyi repülőtéren a Malévnál működő Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet. Az utazóknak késésekre és járattörlésekre is számítaniuk kell.

Csorba Attila, az érdekképviselet elnöke az InfoRádióban elmondta: több javaslatot is megfogalmaztak, mind az új kollektív szerződésre, mind az annak hiányából eredő veszteségek kompenzálására, de az utolsó egyeztetés is eredménytelenül zárult a Malév Ground Handling Zrt. vezetésével.

Hangsúlyozta: nem tudják elfogadni, hogy csökkenjen a dolgozók reálkeresete, miután az elmúlt három évben nem volt béremelés.

Hozzátette: a sztrájk miatt késésekre, akár járattörlésekre is számítani kell; a tárgyalásokat kedden folytatják.

Limburger Lóránt, az utasok földi kiszolgálásáért felelős Malév Ground Handling Zrt. vezérigazgatója az InfoRádióban arról számolt be, hogy 35 munkavállaló sztrájkol, pótlásukra alvállalkozókat vonnak be, de így is számítani kell késésekre.

Hozzátette: a szakszervezet követeléseit irreálisnak tartják.

A sztrájkolók 14 százalékos béremelést követelnek 2009-re, és 20 százalékosat 2010-re, emellett a kollektív szerződés visszaállítását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×