INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Fokozott közúti ellenőrzés januárban

InfoRádió / MTI
A közlekedésbiztonság terén tapasztalható kedvező tendencia fenntartása, illetve további javítása érdekében 2010. január 11-31. között fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség a magyar utakon - közölte az ORFK szóvivői irodája.

Az ellenőrzés során a rendőrök fellépnek a sebességtúllépést elkövető járművezetők, az ittas, vagy bódult állapotban közlekedők és a passzív biztonsági eszközöket (biztonsági övet, gyermekbiztonsági rendszert) nem használó járművezetők, illetve utasok ellen.

Ezenkívül kiemelt figyelmet fordítanak a túlsúlyos és rossz műszaki állapotban lévő tehergépjárművek, autóbuszok, a nemzetközi közúti fuvarozásban résztvevő járművezetők vezetési és pihenőidejének, a nehéz tehergépjárművek hétvégi közlekedésének korlátozására vonatkozó rendelkezések, a túlméretre, túlsúlyra, valamint a veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó szabályok megtartásának ellenőrzésére.

A tehergépjárművek, autóbuszok ellenőrzésére elsősorban az M0-ás autóúton és a magyar-szerb, magyar-román, magyar-ukrán határon, a teherforgalom számára megnyitott határátkelőhelyen kell számítani.

A rendőrség közleményében felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ellenőrzéssel érintett útvonalakon, határátkelőhelyeken esetleges torlódásra, ebből adódóan hosszabb menetidőre kell felkészülni.

A címlapról ajánljuk