eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Fővárosi robbanás: hétfőn kinyit az óvoda

Jövő hétfőn biztosan kinyit a robbanásban megsérült Balaton utcai ház szomszédságában működő bölcsőde és óvoda, vasárnapra ugyanis elkészül az épület védőtetője - közölte Puka Zsófia, a főváros V. kerületi önkormányzatának sajtóreferense.

Pénteken hajnalban feltehetően egy gázkészülék okozott robbanást a Balaton utca 12. szám alatti ház legfelső szintjének egyik lakásában. Az ott lakó 80 év körüli férfi olyan súlyosan megégett, hogy a kórházban életét vesztette, többen könnyebben megsérültek. Az életveszélyessé vált épület 48 lakásából valamennyi lakót ki kellett költöztetni.

Az önkormányzat sajtóreferense elmondta, hogy minden lakó elhelyezéséről gondoskodni tudnak. Az V. kerületben több önkormányzati lakás áll rendelkezésre, ezen kívül nyugdíjas otthonban is tudnak elhelyezést biztosítani, továbbá az óbudai önkormányzat is felajánlott néhány üres lakást.

A lakók többsége mindaddig rokonoknál lakik, amíg vissza nem költözhetnek otthonaikba - mondta Puka Zsófia. Hozzátette, hogy az eddigi felmérések alapján az épület első három emeletére várhatóan két héten belül visszaköltözhetnek a lakók. A súlyosabban megrongálódott negyedik és ötödik emeleten viszont hosszabb időt vesz igénybe a helyreállítás.

A sajtóreferens kitért arra is, hogy a lakók a tűzoltók felügyeletével a hétvégén bemehetnek lakásukba, hogy elhozzák a szükséges személyes tárgyaikat. A Balaton utcának a Honvéd és a Falk Miksa utca közötti szakasza viszont továbbra is le van zárva, várhatóan jövő hét közepétől lehet megnyitni. A szomszédos épületek más irányból megközelíthetők.

Az önkormányzat sajtóreferense úgy tudja, hogy a baleset három füstmérgezettje közül két embert már elhagyhatta a kórházat. Egy 80 év körüli asszony, aki a felrobbant lakás közvetlen szomszédságában lakott, és a füstmérgezés mellett a lábán is megsérült, még kórházi ápolásra szorul, de a körülményekhez képest ő is jól van.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×