INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Fővárosi robbanás: hétfőn kinyit az óvoda

InfoRádió / MTI
Jövő hétfőn biztosan kinyit a robbanásban megsérült Balaton utcai ház szomszédságában működő bölcsőde és óvoda, vasárnapra ugyanis elkészül az épület védőtetője - közölte Puka Zsófia, a főváros V. kerületi önkormányzatának sajtóreferense.

Pénteken hajnalban feltehetően egy gázkészülék okozott robbanást a Balaton utca 12. szám alatti ház legfelső szintjének egyik lakásában. Az ott lakó 80 év körüli férfi olyan súlyosan megégett, hogy a kórházban életét vesztette, többen könnyebben megsérültek. Az életveszélyessé vált épület 48 lakásából valamennyi lakót ki kellett költöztetni.

Az önkormányzat sajtóreferense elmondta, hogy minden lakó elhelyezéséről gondoskodni tudnak. Az V. kerületben több önkormányzati lakás áll rendelkezésre, ezen kívül nyugdíjas otthonban is tudnak elhelyezést biztosítani, továbbá az óbudai önkormányzat is felajánlott néhány üres lakást.

A lakók többsége mindaddig rokonoknál lakik, amíg vissza nem költözhetnek otthonaikba - mondta Puka Zsófia. Hozzátette, hogy az eddigi felmérések alapján az épület első három emeletére várhatóan két héten belül visszaköltözhetnek a lakók. A súlyosabban megrongálódott negyedik és ötödik emeleten viszont hosszabb időt vesz igénybe a helyreállítás.

A sajtóreferens kitért arra is, hogy a lakók a tűzoltók felügyeletével a hétvégén bemehetnek lakásukba, hogy elhozzák a szükséges személyes tárgyaikat. A Balaton utcának a Honvéd és a Falk Miksa utca közötti szakasza viszont továbbra is le van zárva, várhatóan jövő hét közepétől lehet megnyitni. A szomszédos épületek más irányból megközelíthetők.

Az önkormányzat sajtóreferense úgy tudja, hogy a baleset három füstmérgezettje közül két embert már elhagyhatta a kórházat. Egy 80 év körüli asszony, aki a felrobbant lakás közvetlen szomszédságában lakott, és a füstmérgezés mellett a lábán is megsérült, még kórházi ápolásra szorul, de a körülményekhez képest ő is jól van.

A címlapról ajánljuk