eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Beköszönt a digitális korszak a magyar iskolákban?

Digitális taneszközöket, úgynevezett e-könyveket is ajánl az iskoláknak a jövő tanévi tankönyv-összeállításában a Nemzeti Tankönyvkiadó - mondta az InfoRádiónak a kiadó infokommunikációs technológia részlegének igazgatója.

A Nemzeti Tankönyvkiadó idén először egy digitális taneszközkatalógust is az iskolák rendelkezésére bocsát - mondta az InfoRádiónak a kiadó igazgatója, aki kifejtette: részletesen leírják benne a kiadó által fejlesztett tananyagokat, amelyek illeszkednek a tankönyvekhez.

Racskó Péter elmondta: szinte minden tantárgyhoz lehet digitális taneszközt használni, de hangsúlyozta, az egyes évfolyamok és iskolai típusok más módszertant kívánnak meg.

Az igazgató kiemelt egy olyan e-bookot, amelyek a kiadó tankönyveinek digitalizált változata, de ezen felül több száz interaktív feladattal és multimédiás elemmel (animációkkal, videóbejátszásokkal és hangfájlokkal) egészítették ki.

Racskó Péter szerint 10-15 éven belül nem lehet arra számítani, hogy a magyar iskolákban beköszönt a digitális korszak, de megjegyezte: mindenképpen fontos feladat az új technológiák alkalmazása az oktatásban.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×