eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Több buszsofőrnek is felmondott a BKV

Több buszsofőrnek és műszaki szakembernek is felmondtak a BKV-nál szerda délelőtt, mert a cég által létrehozott "szuper kontrollcsoport" megállapította: akadályozták az autóbuszok forgalomba állítását - tudta meg az MTI szakszervezeti forrásból.

A neve elhallgatását kérő szakszervezeti forrás közlése szerint két-két buszsofőrt bocsátottak el a dél-pesti, a kelenföldi és az óbudai buszgarázsból, és több műszaki szakembernek is felmondtak. Az érintettek már szerda délelőtt távoznak a cégtől.

Korábban Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője azt mondta: a kontrollcsoport is azt bizonyította, hogy a műszaki meghibásodások léteznek a BKV buszainál, és több olyan járművet ők irányítottak vissza, amelyeket a műszakiak kiadtak volna a forgalomba.

A "szuper kontrollcsoportot" a közlekedési káosz mihamarabbi és minél hatékonyabb felszámolására hozta létre a közlekedési vállalat. Ennek feladata, hogy elvégezze az autóbuszok műszaki állapotának vizsgálatát a forgalomba álláskor és a garázsba való visszaállás idején. Az intézkedéstől az indokolatlan szolgálatfelvétel-megtagadások és az esetleges rongálások csökkenését várják.

Eközben továbbra is fennakadások vannak a BKV-buszok közlekedésében; szerda délelőtt 15 viszonylaton vannak késések.

A BKV közlése szerint a 7-es buszcsalád (7, 7E, 173, 173E) járatain továbbra is nagyobb követési idővel kell számolni, a járművek átlagosan 10 percenként követik egymást. Nagyobb fennakadás van még a 15-ös vonalon is, ahol a menetrend szerinti 10 perc helyett csak 20 percenként közlekednek a járatok. A 282E és 284E jelű buszok 20 helyett 40, a 67-es 15 helyett 30 percenként követik egymást.

Ritkábban járnak még a 16-os, 112-es, 212-es, 85-ös, 32-es és 153-as számú buszok is.

A BKV közlése szerint szerda hajnalban 212, majd a reggeli javítások után már csak mintegy 150 autóbusz nem állt forgalomba a napi forgalomban átlagos 1200-1300 járműből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×