eur:
388.49
usd:
360.59
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

2010 a konferenciaturizmus éve lehet

A legtöbb szállodában teltház lesz szilveszterkor, és idén karácsonykor is több volt a hotelvendég, mint tavaly. Ennek dacára 2009-ben jelentős veszteséget szenvedett el a szállodaipar, és fellendülésre is csak 2011-ben lehet számítani - mondta az InfoRádiónak a Magyar Turizmus Zrt. elnöke.

Niklai Ákos szerint szép szilveszter elé néz a magyar szállodaipar, hiszen sok helyen már minden szobát lefoglaltak. Az emberek minden komfortfokozatú vagy felszereltségű szállás iránt érdeklődnek, de főleg azokat keresik, ahol valamilyen látnivaló vár rájuk, lehet ez kulturális esemény, fesztivál vagy más attrakció.

Karácsonykor sem panaszkodhattak a szállodavezetők, a hotelek átlagosan 70 százalékos telítettséggel üzemeltek, ami az elmúlt évekhez viszonyítva is jónak mondható.

Idén a Balaton volt a sláger a belföldi és a külföldi turisták körében egyaránt, és általában a dunántúli vendéglátóknak kedvezett az év.

Niklai Ákos arra számít, hogy a jövő év a konferenciaturizmus éve lesz, hiszen ezen a téren Magyarország igen jó szolgáltatásokat nyújt, ráadásul kedvező áron.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Február óta nem látott szinten a forint

Február óta nem látott szinten a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfőn egyelőre erősödésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest a reggeli enyhe gyengülés után. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×