eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Soron kívül kap személyi igazolványt a halott férfi

Soron kívül juthat okmányokhoz Zsiga István, akit korábban tévesen halottnak nyilvánítottak - tájékoztatta az InfoRádiót a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rendőrség emellett megpróbálja meghatározni annak a férfinak a személyazonosságát, akit a Péterfy Sándor Utcai Kórházban tévesen Zsiga Istvánként azonosítottak, és az ő neve alatt temettek el.

Közigazgatási hatósági eljárás keretében soron kívül, így a szokottnál valamivel hamarabb juthat új okmányokhoz Zsiga István - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az InfoRádiót. Amint arról korábban beszámoltunk a férfi azzal állított be szerkesztőségünkbe, hogy hivatalosan halottnak nyilvánították. Elmondása szerint leütötték az utcán és ellopták az iratait, amelyeket aztán egy elhunyt férfinél találtak meg, és mire ő bejelentette igazolványai eltűnését, a másikat már eltemették.

A valóságban azonban az iratok elvesztése és a támadás között több mint egy hónap is eltelhetett - legalábbis ez derül ki azokból a dokumentumokból, amelyeket Zsiga István magával hozott. Mire a férfi okmányai miatt bement a VII. kerületi önkormányzathoz, közölték vele, hogy ő hivatalosan már elhunyt. A történetnek azonban nincs vége.
Zsiga Istvánnal Zsiga János is bejött szerkesztőségünkbe, aki a halottnak hitt férfi testvéreként mutatkozott be. Úgy vélte soha nem fog már kiderülni, hogy kit temettek el bátyja helyett, a férfit ugyanis, akinél Zsiga István iratait megtalálták, azóta elhamvasztották.

A Péterfy Sándor Utcai Kórházban elismerték, hogy hibáztak a beteg azonosításakor. Az október 15-én epilepsziás rohama miatt a Kerepesi útról beszállított férfi ugyanis hasonlított a zsebében talált személyi igazolványon látható fényképre. Zacher Gábor, a toxikológiai osztály főorvosa ezzel magyarázta a tévedést.

A jelenleg tehát azonosítatlan férfi kihűlés következtében még aznap este elhunyt a kórházban. Zsiga István hozzátartozói a rendőrség közlése szerint azért nem azonosították személyesen a halottat, mert a férfinél talált személyi igazolvány, lakcímkártya, tb-kártya és egy tüdőszűrést igazoló lap nem hagyott kétséget személyazonosságával kapcsolatban.

Zsiga István új iratainak elkészíttetése mellett a rendőrség egyébként vizsgálja, hogy ki lehetett az elhunyt férfi, ám hogy ezt miképpen teszik, azt közleményükben nem részletezték. Kérdésünkre, közölték azt is, hogy fordult már elő hasonló eset, sőt, olyan is, hogy egy halottat a hozzátartozójának hitt személy tévesen azonosított.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×