INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Az InfoRádió kapta a GVH Versenykultúráért Média Díjat

Infostart / InfoRádió
Az InfoRádió szerkesztősége kapta a Gazdasági Versenyhivatal által első alkalommal odaítélt Versenykultúráért Média Díjat. A szervezet A Versenykultúráért díját idén negyedszer adták át, a díjazott Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója volt.

A GVH az idén először kiosztott Versenykultúráért Média Díjat az InfoRádió szerkesztőségének ítélte oda. A díjat Módos Márton főszerkesztő vette át.

A Gazdasági Versenyhivatal indoklása szerint az InfoRádió évek óta rendkívül nagy teret szentel a magyar és a közösségi versenypolitika és versenyjog kérdéskörének, törekszik a GVH tevékenységének részletes és közérthető bemutatására. A piaci versenyt érintő legfontosabb hazai és közösségi ügyekben részletes és tárgyilagos háttérműsorok készítésével mutatta be a hallgatók számára a legfontosabb tanulságokat.

Emellett kiemelték az is, hogy a Transparency International Magyarország tavaszi felhívásakor, az eseményről, a kartell ügyről, annak hátteréről pontos, átfogó és érthető tájékoztatást adott riport- és hírműsoraiban is.

A díjat nem évente osztják ki, hanem csak abban az esetben, ha egy szerkesztőség vagy újságíró valóban jelentős eredményeket ér el a versenykultúra fejlesztése terén.

A GVH döntése alapján ebben az évben a Versenykultúráért Díjat Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója kapta, hiszen a tisztességes verseny védelmében, a korrupciómentes közélet érdekében - a kuratóriuma támogatásával - olyan cselekedetre szánta el magát, amely a jövőre nézve is iránymutatást ad a legmagasabb szintű döntéshozók részére és egyben hozzájárul a GVH munkájának megismertetéséhez is.

Tavasszal, az új kormány megalakulásakor arra hívta fel a miniszterelnök és a közvélemény figyelmét, hogy egyik miniszterjelöltje olyan cég vezetését látta el, amelyet kartellezés miatt jogerősen elmarasztaltak. Alexa Noémi a GVH munkáját is erősen felértékelte azzal, hogy felhívta arra a figyelmet: a versenyszabályok megszegésének komoly és visszafordíthatatlan következményei lehetnek - olvasható a szervezet közleményében.

Az ünnepség díszvendége Nagy-Britannia magyarországi nagykövete, Gregory John Dorey volt, aki a beszédében kiemelte, hogy Magyarország lakosságának a javára szolgál, ha a tisztességes verseny teret nyer az országban, a korrupció pedig visszaszorul. Õ maga és a nagykövetség munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez a pozitív folyamat előre haladjon.

A címlapról ajánljuk